http://www.gsmarena.com/samsung_d980-2500.php
http://thumbnails.imajr.com/samsung-d980-1-1205746.jpg
Printable View
Kupujem!!!!!!
izgleda mocno,ali cudi me sto ne vrti nikakav OS(windows ili symbian) pa ce TS biti prilicno neiskoristen.
ma izgleda mrak... kupio sam d880 valjda prvi u zagrebu, ovo cu uzet cim se prvi pojavi
vidim da nema wireless, to mu je mana
Fotoaparat koji prima dvije sim kartice. Nadam se da će cijena biti ok, jer ovo je telefon koji mi treba.
da, da...mrak....
Tek sad vidim ovaj mob. Jel zna netko kad dolazi na tržište?
Ima li kakovih novosti?
da li ga je itko kupio?
iskustva? kamera?
da li se dobije olovka koja je prikazana na slici reviewa?:crazy:
Dobije se olovka, 2 baterije i punjač za bateriju poseban.
Nije niš ekstra telefon. D880 je puino bolji. Jedini plus je kamera u odnosu na d880...
Mislio sam ga uzetio ali nije mi niš ekstra
Meni je mobitel predobar... Imam ga već par mjeseci i mobitel je jednostavno savršen. Kamera je precizna, ima jako puno opcija za prilagodbu, poruke se jednostavno pišu, zvuk je dobar na slušalicama, jednostavno jako dobro...
Jedina zamjerka mi je samo što Samsung PC studio ne radi sa ovim mobitelom... jednostasvno ne možeš prebaciti stavke sa telefona kao što su poruke i imenik... Ne znam jel ima neka nova verzija za to...
Da li i na njemu kao i na d880 se ne moze postaviti rucni odabir mreze na obe kartice?!
Evo, ja danas kupio :) Prva iskustva; odličan mob za one koji su primorani imati dva broja. Ekran se ne može mjeriti sa Sony P1 kojeg sam do sada koristio, dosta je neprecizan i teško ukrotiv, nedostaje komocija Symbian OS, ali čovjek se mora nečega i odreći..... U svakom slučaju ovako ad hoc, za preporučiti :respect:
nekad je Samsung gotovo uz sve modele davao dvije bat, jednu li-ion, drugu li-polymer. ali to je bilo prije nekih 4-5 godina
Kupio ga,super telefon,jedino ne znam kako onaj widget koristiti?
Mogu ga sakrivati i opet stavljati na zaslon ali ne mogu koristit stvari koje su u njemu!
Dali D980 ima isti problem ko D880, da je sekundarna sim kartica tiša za razgovore? A vidim da je i B5702 izbačen na tržište, po specifikacijama je isti ko D880, samo je malo dizajn promjenjen... jel kod njega ispravljen problem sekundarne sim kartice da je tiša od primarne za razgovore?
Ovako, najprije da odgovorim na neke ovdje navedene nedoumice oko ovih dual sim telefona. Prvo sam imao D880, prodao sam ga, sad imam D980.
Stvari stoje ovako, kod D880 postoje 3 problema koja su me navela da ga prodam, a to su:
1. SIM2 puno tiša od SIM1
2. nemogućnost primanja MMS-a na SIM2, i samim time nemogućnost surfanja na tom sim-u
3. nemogućnost odabira mreže za svaku karticu pojedinačno već samo za SIM1
Sve ovo navedeno vrijedi i za model D780 koji se razlikuje samo u dizajnu (monoblock), dok je D880 (klizni).
E sad na scenu stupa novi D980 kod kojeg su ispravljena sva ova tri problema, znači:
1. SIM1 jednake glasnoće kao SIM2
2. svaki SIM ima svoje postavke za MMS i GPRS, a kada idete surfati npr. s operom mini ili s običnim browserom koji je već u mobitelu, pita vas preko kojeg sim-a se želite spojiti ili možete u postavkama odrediti koji će bit defaultni sim, pa vas onda drugi put kod surfanja ništa ne pita
3. za svaki sim je moguće odrediti RUČNO ili AUTOMATSKO traženje mreže
ali za mene se javlja jedan drugi problem, a to je touchscreen, koji ovako zvuči glupo, ali kada se naprimjer odlučite surfati s operom mini, e tu onda nastaju pravi problemi, jer stranicu koja se otvori, treba scrolati, pa zatim kliknuti na neki link, za sve to je najbolje koristiti olovčicu koja se dobije uz mob, a zaključujete da to i baš nije ful praktično, tu je D880 bar za mene odnio pobjedu :respect:.
Ali da proizvođači mobitela nisu glupi ljudi, već jako mudro razmišljaju, potvrdila je činjenica da su ovaj "problem" s touchscreenom odlučili riješiti izbacivanjem još dva nova modela, a to su:
Samsung B5702 SPECIFIKACIJE
http://i172.photobucket.com/albums/w...ng-b5702-1.jpg
Samsung C5212 SPECIFIKACIJE
http://i172.photobucket.com/albums/w...g-c5212-02.jpg
Čitajući po raznim forumima, gledajući na youtube-u, itd .., znači nisam vidio mobitele uživo, može se zaključiti da ova dva nova modela, imaju sigurno ispravljena 3 problema koja sam naveo gore, a razlike su u kameri i veličini ekrana, te slide-u ili monoblock-u.
Znači sumarno, onome kome se ne sviđa touchscreen, a želi imati mobitel koji istovremeno podržava rad dvije sim kartice nek se odluči za jedan od ova dva najnovija modela, dok onome tko voli touchscreen mobitele preostaje D980, znači zaboravite modele D880 i D780 !!