-
produžni usb i kamera
mislio sam stavit kameru (ona obična, ne ona za nadzor) negdje da mi služi kao video nadzor...e sad....naravno treba mi produžni usb kabel,pa me zanima da li bi to radilo sa nekih 50 m kabla produžnog?
tj.,dali bi bilo nekakvih kašnjenja ili tak neš??
-
uh a gdje bi nasao 50m usb kabla,dal to postoji da se kupi u tolikoj kolicini...
i koliko bi ti hda zauzelo to kada bi snimao naprimjer citavu noc,a delaya i ako bi imao ne bi ti smetalo jer neces direktno gledati,kuzis. a imao bi nekih par sekundi delaya sve zavisi i do kamere. uglavnom na googlu sam nasao da je max duzina usb 2.0 kabla 16.4 feet-a, znaci 4.96~5metara. stoga mislim da ti uopce ne bi ni radilo na 50 metara ako i uspijes naci toliko kablo...
-
Zalemi se 10 takvih, i voila :D
Ali mislim da tih par sekundi nije uopće problen i da gledaš direktno.
-
Bez nekih pojačivača signala nećeš uspjet ništa dobiti na toj udaljenosti kabla, limit na kojem se signal gubi postoji, neznam koliko al nebi me čudilo da je 5m kao što su već rekli.
-
Tako je, 4-6 m je plafon što se tiče USB-a. Pogledaj si IP kamere, one mogu do cca 70-80 m, a s boljim kabelom i do 100 m.
-
pa ima za naručit izrada bilo kakvog kabla kolko hočeš,ali zato sam i pito vas jel bi to funkcioniralo na tak nekoj dužini....možda bi najbolje bilo isprobat pa onda vidjet...
-
napisao sam ti gore u drugom postu odmah ispod toga,dzaba ces dati novce ili upropastiti vise kabela po metar dva jer to stoji da je max duzina usb kabla 5m sve preko ne prenosi signal. progooglaj malo ukucaj nesto kao "maximum length of an usb cabel is" (bez navodnika :D) pa pogledaj. uostalom imas mnoge uredjaje koji ne rade ako se ne ustekaju direktno u usb vec ih stavis u kojekakve produzetke. imao sam licno iskustva sa jednim (magic jack) koji kako pise u manualu nece raditi ako nije ustekan direktno u usb port ili na sasvim kraaatkom produzetku od par cm (koje dodje uz njega) - razlog nedostatk energije, a ako netko zna sto je to magic jack znat ce da on zahtijeva jos manje energije nego kamera tako da ukoliko joj je jedino napajanje preko usba onda jos jedan razlog sto nece raditi na tako dugom kablu...
-
Hmm...mislis web cam? Ja imam kabal 5m i gubi se tu...
-
a jel bi bilo bolje kad bi ju na toj istoj duljini spojio sa onim rca, ili kak se već zove, kablom?? onaj s koji se spaja kamera na tv,sa ona tri konektora...