-
Fuji s100fs?
Pozdrav svima,
Evo lagano razmišljam o novijem fotiću i naravno gledam stepenicu više pa sam pao u malu dilemu. Naime fotoaparat mi treba ponajviše za makro fotografiranje životinja te fotografiranje njihovih životnih prostora. E sad treba uzeti u obzir da nikad nisam radio sa dslr-om pa gledam Fuji-a fs-a, a ujedno me i privlači olympus e-510. Što bi mi savjetovali i koliko su zapravo ta dva modela različita ili bolja i koji bi bio pogodniji za moj "hobi"?
unaprijed zahvaljujem
-
Makro fotografija u DSLR kategoriji je izuzetno skup sport jer zahtjeva specijalne objektive. Za razliku od kompakta gdje je to normalno. Osim toga, zbog manjeg senzora područje dubinske oštrine je puno veće i lakše je izoštriti. Tako da ukoliko je to samo hobi, a ne i područje zarade, onda je taj Fuji više nego dobar izbor. Uz to ima vrlo upotrebljiv raspon zuma i za ostale potrebe. Pomični ekran je isto velika pomoć kao i živa slika.
Od SLR-a bi za tu namjenu bio bolji Sony A350 uz odgovarajući 50mm makro objektiv, ali uz to to treba i još neki zum makro. Sve skupa za dosta više novaca, cca 3000kn više.
-
Slazem se sa zbozicem.
Krajnji amaterizam pa do pasioniranoga fotografa macro objekata puno kvalitetnije razultate moze dobiti ulaganjem u i koristenjem nekoga od ultra zoom modela, nego li ulaganjem u specijaliziranu SLR macro optiku (ukoliko bas ne rapolazu sa znatnim iznosima novca za hobi kojim se bave).