obzirom da jos uvijek (!?) nemamo topic o olimpijadi, otvaram ga s ponosom: osvojena je prva hrvatska medalja!
Printable View
obzirom da jos uvijek (!?) nemamo topic o olimpijadi, otvaram ga s ponosom: osvojena je prva hrvatska medalja!
gledao sam jutros prijenos i mogu reći samo da mi je žao što nije drugo mjesto osvojila, bila je cijelo vrijeme druga, kiksala je zadnja tri pucanja, nažalost, ali uglavnom, svaka čast...
Ja sam mislio otvorit thread,al kad ste me prestigli... :)
Cestitke Snjezani!!! :hrv: :hunter: :hrv:
Inace po "njihovom" vremenu, rukometna utakmica izmedu Hrvatske i Španjolske,započet ce u 09:00 iliti u 03:00 po nase vremenu. Direktan prijenos imat cemo na nasoj telki... Od svih sportova,rukomet mi je najdrazi,pa cu najvise njega gledat... :)
Sretno Hrvatska! :hrv: http://www.salji.com/out.php/i1219_bounce.gif :hrv:
Opak je taj naš boksač. Samo naprijed! :hrv:
A ne, skoro ubio tipa.
Ali je dobar.
Zao mi ga bilo... :cry: Ko muha je letao po ringu dok nije pao...
uf..
kostalo me zivaca.. a ovo je tek! prva utakmica.. nema veze, pobjeda je tu.. samo da cervaru obnove zalihu apaurina i sve ce bit okej..ajmo pakleni :hrv:
Svaka joj čast, meni posebno drago jer sam dugo trenirao strealjštvo, i bez sumnje mogu reći da je taj sport jedan od najtežih na olimpijadi. Sjećam se kad sam ja nastupao na prvenstvu Hrvatske isto standard puška, ista disciplina kao snjezana, upao sam u finale kao 4., i kakva je to trema tamo kad se pucaju finale, oči su uperene u tebe, a ako ste gledali snjezanu vidjeli ste da se krugovi (bodovi) boduju na decimale, dakle "a slighthest" mistake i ispadas iz konkurencije, nasrecu, veliku srecu sam ispucao nekako, i zavrsio kao 3.
uglavnom strasno je pucat u finalu, kako je tek njoj bilo na olimpijskim. :hrv::hrv:
woohoo
19 razlike! i nasi su u cetvrtfinalu :hrv:
Edit: kosarkasi su predivno iznenadjenje! tako mi je drago.. Prkacinov sin je isao u moj bivsi vrtic, tako jednostavni i dragi ljudi..
jos da i vaterpolisti dobiju..
:hrv:
I dobili su
hehe... izgleda da je ovo hrvatska olimpijada sto se tice timskih sportova jos samo da hr dobiju francuze... i onda idemo po zlato...
Jel ima netko snimku spanjolska- kina, košarka? Ili barem dio kad se onaj Španjolac bacio u prazno i ubio se.
Fakat mi nije bilo jasno kako je to napravio, a nigdje ne mogu naći tu utakmicu, niti na youtube- u.
Michael Phelps je stvarno za povijest. 5 zlata, 5 novih svjetskih rekorda.
Baš me zanima kakve steroide koristi? Al dobro, zlo na stranu, on je to zaslužio :thumbup:
nis cudno, jednako tako je i u sidneyu onaj australac rulao.. da me ubijes nemrem mu se sjetit imena!
nama koji nismo u tome takvi uspjesi i podvizi su naprosto nevjerojatni. a zapravo, vrlo su pomno osmisljeni godinama unaprijed i dobro tempirani. sjecam se kad je ante kostelic pricao kako njemu janicine medalje na zimskim OI nisu iznenadjenje, jer oni su godinama radili i pripremali je na nacin da njena snaga, i mentalna i fizicka, bude na vrhuncu bas za vrijeme OI. naravno, svakako da je u tome i talent potreban.
lol..osmišljeno i tempirano su doktori pikali...mislim za phelpsa...
Sto se plivanja tice, razultati nisu relevantni niti posteni. Prije ovih OI bilo je postavljeno 48 rekorda u plivanju, a njih 44 su postavili plivaci koji su koristili Speedova LZR Racer odjela koja si mogu priustiti samo bogate zemlje.
Obicno varanje.
zar usitinu mislis da je odijelo kljucno, a talent ne igra nikakvu ulogu?
a ako cemo se vec osvrtati na bogate zemlje, stanje u sportu nije nimalo drugacije nego u svim ostalim aspektima danasnjeg poretka u zivotu. talent je i dalje kljucan, samo sto naravno, oni koji imaju vise para - vise ce i ulagati u taj talent. ali da je jedno plivace odijelo kljucno, to sumnjam. uzmi im ta odijela i mozda vise nece biti non stop No.1, ali nece biti niti daleko od toga.
a varanje - ne varanje, u to se zaista ne isplati ulaziti, jer na kraju se sve opet svede na istu stvar: oni koji "imaju" kroje pravila.. i ti si u tome, kao i ja, nemocan. jedino sto mozes je bjesniti, a to nije zdravo po tvoj zeludac..
(previse sam pod dojmom zeitgeista, jbg)
Ima nekoliko faktora, talent definitivno najbitniji, no ako imas 10 ljudi koji su najbolji u svijetu u tome sto rade, postoji tek nekoliko sitnica koje ih izdvajaju od ostalih. Ako to odijelo moze smanjiti samo stotinku sa rezultata onda se radi o varanju, no lobisti i predstavnici sportasa koje to odijelo koriste su uspjeli uvjeriti ljude da se radi samo o optimizaciji...
Procitaj malo o tome po netu, potrazi i komentar nasih plivaca na to.
Čujem da će se za slijedeća prvenstva i OI dopustiti i peraje, pa će bit još novih rekorda ;D
Činjenica je da su rekordi obarani tako da su se poklopili s uvođenjem novih kupaćih odijela.
A i doping sredstva su svake godine sve bolja i bolja, pa je možda i to uzrok ovolikog "napretka".
Ova dva faktora su vjerojatnija od kvantnog skoka količine talenata u kratkom vremenu.
Inače, i biciklisti su napravilki solidan rezultat....
Ovo za odijela stoji, dokazano je da daju bolji rezultat (mislim, u plivanju je bolji rezultat par stotinjki)- vidite i sami da ga sve više plivaća koristi. A i tek kad su napravili to odijelo, par plivaća koji su ga koristili su osvojili prva mjesta.
No, meni nije jasno kako je Phelps (valjda on) oborio onaj rekord za negdje pola bazena- to sam baš gledao. On je bio 5-6 metara od kraja- a zelena crta (rekord) je bio negdje isto 5-6 metara iza njega.
Sretno rukometašima danas!!! :hrv:
Oko 14 sati jedan moj Korčulanin pliva,pa cu i njega pogledat... :)
dobivam fakin tikove i ubilacke porive kad cujem prezime Omeyer :mad:
neeeee, ma ne, ja jednostavno ne vjerujem.. vec smo 12 godina u samom vrhu svjetskog rukometa! 12 godina!!!!!
i opet i iznova dozivljavamo sudacke sramote k'o da smo zadnji anonimusi.. ovakvo sudjenje u utakmici u skupini koja ni o cem bitnome ne odlucuje je.. nemam rijeci..
i znam da kukam bezveze, ali ne mogu si pomoci kad je o mom najdrazem sportu rijec :(
Valjalo bi i danas pobjediti
a biga...to su suci...sta ces...
ja sam i mislila da cemo izgubiti, nekako mi je sve to bilo ono...zao mi je, ali idemo dalje...kaj sad...