jel moguće da se komp smrzne zbog xp??? mislim da nije zbog toga jer se smrzne i u biosu nakon nekog vremena (par minuta).....jel netko zna šta bi moglo bit ili ako je neko imo sličan problem pa da mi odg,jer nije moj komp pa je hitno...hvala...
Printable View
jel moguće da se komp smrzne zbog xp??? mislim da nije zbog toga jer se smrzne i u biosu nakon nekog vremena (par minuta).....jel netko zna šta bi moglo bit ili ako je neko imo sličan problem pa da mi odg,jer nije moj komp pa je hitno...hvala...
Možda memorija na grafičkoj je u rikaveli!
Meni se to znalo dešavati prije nego mi do kraja riknula grafa!
Probajte sa drugom grafičkom na kompu raditi.
Može biti sto stvari, ali kad tako neznaš što je uvijek je najbolje krenuti od totalnog rastavljanja kompa, čiščenja i sastavljanja. Provjeri kontakte, očisti ih.. Ako i dalje zeza onda ćeš morati tražiti problem metodom eliminacije. Univerzalnog odgovora nažalost nema.
a to mi se dešava otkad sam instaliro nove windowse jer mi se na starim pojavljivalo ono da nisu legalni...znam da nije zbog windowsa....jel ima koja metoda da provjerim grafičku osim da je stavljam na drugi komp ili da u ovaj stavim drugu???
Kako da je isprobas a da je ne ubodes u komp??? :respect:
pa dobro al neznam kak bi sad otkrio šta je s kompom....kaj sve može bit??? vjerovatno hard,grafička i procesor,jel tak?
hard ne. processor jako teško... uglavnom, kod procesora pogledaj na koliko ti se diže stupanj zauzetosti. na koliki ti se postotak diže.
grafička može bit... izvadi grafičku, očisti nježno kontakte, ispuši utor za grafičku i ponovno...
a winse... koje imaš? koji SP? koja verzija?
evo ovako,hard nije,grafa nije,ram nije,znači može bit procesor ili matična.....ima xp sp2...
Još u prvom postu si napisao da se smrzne i u biosu. Tak da sve rasprave o windowsima, ramu i grafi otpadaju. Odi u bios dok je komp hladan i prati temperature. Pogledaj i brzinu ventilatora.
Nije baš logično, ali probaj resetirati bios na jumperu ili vađenjem baterije. Siječam se i takvih nerazjašnjenih slučajeva.
Dal si klokal procesor?
ma temperature su dobre, i ventilator...i restiro sam već bios,ali niš....da bio sam dignu a 200 na 210 onaj broj.....množitelj je 8x...proc: Sempron 2800+
ma probo sam ja taj hard stavit u drugi komp i sve je super radilo...tak da mislim da nije hard...
i jel se to može kak popravit ovak???ili je baš riknuo procesor?
Ako ne pomaze vracanje na default postavke,procesor neces popravit... :(
ajde probaj malo napon dignuti procesoru u biosu a ako možeš kojim slučajem doći do drugog napajanja stavi to novo pa vidi mada nevjerujem jer ne može to tako iz čista mira ili si nešto pokusirao ili ti nešto baca riku i radi na izdisajima.U svakom slučaju servis ili nova kanta odvaži
evo rješio sam...vidio sam da se ne brejka u biosu, pa sam išo gledat windowse i ispalo je da zašteka u windowsima zbog eset smart security-ja....onaj ekrn.exe je zauzimao previše proca pa je prvih nekoliko min bio na 100% i onda se zbrejka....stavio sam hard na drugi komp i izbriso to i sad je sve dobro....više ne šteka ni ovak ni u igricama....a i napravio sam test u everest te sam stavio proc na 100% na 5 min i sve je super radilo...tak da je to rješeno...hvala..