kupili bi neki lcd tv do max. 10k, tisuću vise-manje. e što je sve potrebno za dobru sliku na lcd, sto trebam gledati u specifikacijama, sto je najvaznije?
Printable View
kupili bi neki lcd tv do max. 10k, tisuću vise-manje. e što je sve potrebno za dobru sliku na lcd, sto trebam gledati u specifikacijama, sto je najvaznije?
kada kupujes takav televizor vazno ti je da u specifikacijama pogledas jel sadrzi ove najnovije tehnologije...
Vazne tehnologije su ti sljedeće:
100 Hz slika(da bi bila mirna i da ne trepteri po ekranu)
Kontras nemoj previse gledati jer ti on u praksi nije istovjetan onom koji je otisnut na ekranu.
Moras pogledati dali ima Full HD panel(rezoluciju).
Predlazem ti da izaberes neki model iz nove samsungove serie pod nazivom series6.
Imas i vrlodobrih philipsovih modela,ali oni su ti puno skuplji ako trazis lcd velicine vece od 32"(82 cm).
Imas jos kakvih pitanja?
Za dobru sliku ti treba dobar izvor signala - digitalni. Ako si to osigurao onda možeš i očekivati kvalitetan prikaz.
LCD ima mirnu sliku i ne titra ko stare katodne televizije. Tih 100Hz služi da skrati vrijeme odziva slike a ne za suzbijanje titranja. U globalu 100Hz ti neće nužno učiniti sliku na TV-u boljom, može ti je čak i pogoršati. Bolje gledaj neke druge karakteristike prilikom kupnje.
Ako nemas kvalitetan LCD panel nevrijedi ti ni jak signal.
Nije slucajno pioneer imao najbolje plazme, vec je koristio svima dobro poznate KURO panele.
bacio sam oko na sony 40w4000. mislio sam i na samsung seriju 6 ali nje jos nema kod nas, gledam i tesko ju je naci, niti na stranici europatradea nema puno o tome.
HRT je poceo emitirati probni HD signal za vrijeme EP.
Sada ce opet za vrijeme olimpijskih igara.
Danas postoje i vrlo kvalitetni dekoderi signala koji mogu primati HD signal i kodirati ga u MPEG4 formatu.
Cuo sam da kvalitetniji dekoderi mogu i klasican program gvalitetno kodirat(poslije je slika kao DVD film).
prva stvar je da pogledas telku u zivo(usporedis s drugima i odaberes koja tebi ima najbolju sliku), druga stvar je da vidis da ima garanciju na 0 mrtvih pixela, treca stvar je da pogledas da ima sto manji odaziv najbolje bi bilo ispod 6 ms
cetvrto pogledas da ima sto vecu rezoluciju
koja razlika izmedu 8ms i 6ms ili jos bolje 2ms? ovaj sony ima 8ms. nece to valjda jako utjecat na sliku
Pa svi ti LCD televizori imaju oko 8ms brzinu odaziva.Poneki imaju 6 ili 3...
Philips se hvali kako on ima brzinu odaziva 3 ili 2 ms.
To ti nece mozda uopce utjecati na kvalitetu slike.
To ti ovisi od proizvođaca do proizvođaca(mislim da se Sony jako dobro nosi sa time.
Gledaj ovako:koji god LCD da odaberes do 10.000 kuna ili nesto vise ili manje,
dobiti ces kvalitetan proizvod.(FULL HD panel,100 Hz,3-8ms...)
Pogledaj si i panasonicove LCD-e...
jako su konkurentni...
sto se tice LCD-a do 10 000kn,izbor je prilicno velik.
-Sony W4000 ima dijagonalu 102cm,Full HD rezoluciju,MPEG-4 tuner,100Hz-odlican izbor.
-Toshiba 40XF356DG (Full HD),102 cm,MPEG-2 tuner ,fantastican dizajn i odlicna slika(Sony ipak ima malo bolju).
-PANASONIC TX-37LZD85F,94cm,FUll HD,MPEG-2 tuner,izvrstan procesor slike,100Hz-oko 9000kn.
-PIONEER KRL-32V KURO .po prvim testovima najbolji LCD trenutno i Pioneerov prvijenac u LCD svijetu.100Hz,FULL HD,MPEG-2 tuner,najdublja crna boja.mana je previsoka cijena za "samo" 82cm.model sa 94cm dijagonalom kosta 12 000kn.
best buy je Sony W4000,jer ima ugradjen MPEG-4 tuner,102cm izvrsne slike,a jos je uvijek ispod 10 000kn.
a za šta bi ti koristio mpeg-4?
na tom sonyu je analogija katastrofa...
...pa ako će kupit LCD/plazmu od 10 000kn da bi gledao analognu tv - onda stvarno no comment :wall: ...
pa mene zanima konkretno da mi napišete šta se to emitira sad da bi imao koristi od mpeg4?
divlji djecace,slažem se,nemoj komentirati:D
HRT je odustao od MPEG-2 standarda i prebacio se na novi MPEG-4 standard koji nudi vecu kompresiju.za pretpostaviti je da je to standard buducnosti,jer omogucuje vecu kompresiju uz zadrzavanje iste kvalitete slike.
ukratko-trenutno beskorisno...olimpijada je trebala ici u hd i šipak..a i ne vjerujem da skoro bude išta išlo...
nebitno je dal ce se moc iskoristiti sve mogucnosti lcd/plazma televizora,
Doslo je vrijeme kada se kupuju LCD/plazma televizori...
a ubrzo ce se to poboljsati...
ko je ono reko da HRT odustaje od MPEG2 standarda gadno se prevario jer HRT misli uvesti digitalnu televiziju do 2011 g. u cijeloj Hrvatskoj.(naravno u mpeg-2 standardu.)
pa ko bi mogo primat mpeg4 standard?
TO KOSTA!!!!
Sony nažalost vodi ma koliko god pljuvali po njemu.
Gdje god u velikim trgovinama ima hrpa popaljenih TV-a
na istom programu Sony uvijek vodi.
Koliko god ubacili visoke tehnologije u njih uvijek vjeruj svome oku ali pazi da te ne prevare sa promotivnim DVD-ima koji se puštaju za određenu marku ;)
vuki,ne znam ja kaj si ti gledao...vecinom je analogija/sd,eventualno blue ray po trgovinama..
pored panasonic plazmi,pioneer nema sony sanse i nije da mrzim sony ili neš,nego baš naprotiv..
a to da netko kupio samo sony zbog mpeg4 je po meni glupost,jer tko zna kad i šta ce biti s time...do tada bi se mucio sa max tvom,analogijom,dvd formatom i eventualno blue ray,a za tu lovu ima puno bolji rj. na tržištu...
Slažem se da je podrška za mpeg4 veliki plus za taj TV. Koliko mi je poznato HTV će ponovno pokrenuti 3.program na kojem će emitirati uglavnom sport. Tako da mi je logičan scenarij da neki atraktvini sportski prijenosi (možda već rukometno prvenstvo kod nas) budu emitirani u mpeg4 HDTV-u na tom programu, a sadržaji na HTV1 i 2 u mpeg2. Siguran sam da je na TV-u te dijagonale razlika između slike u PAL rezoluciji i one u HD-u nezanemariva.
U svakom slučaju HDTV sadržaji koje i kada HTV bude prenosio ići će u mpeg4. Iako će kroz neko vrijeme cijene mpeg4 HDTV receivera značajno pasti (kao što je bio i slučaj sa mpeg2 DVB-T recieverima koji se mogu kupit trenutno za 200kn) mislim da je puno bolja varijanta ako pored DVD playera, linije/kućnog kina, sat. receivera isl. i njihovih daljinskih nema još jedne kutije priključene na TV i njenih kabela i daljinca.
Ne vjerujem da će netko tko kupi TV za 10000kn mijenjati isti za 1-2g. pa je mpeg4 podrška i više nego dobro došla za nadolazeći format.
Dakle, ne govorim koji je od spomenutih TV-a bolji ili lošiji ali mislim da bi TV-i tog cjenovnog ranga trebali imati najnoviju tehnologiju i u vidu ugrađenih tunera. Panasonic plazme su odlične, ali odluka da ih na našem tržištu prodaju sa analognim tunerima je po meni idiotizam. Osobito zato što nema, barem nisam vidio, DVB-T mpeg2 recievera sa HDMI izlazom nego samo scart(neadekvatno za plazmu od metra), a gledat TV preko ugrađenog analog tunera je mazohizam za oči kod takve dijagonale.
Metabox ima mpeg2 turner sa HDMI izlazom....