Ovdi isključivo mislim na kameru i na fotografije dobivene kamerom,ne videa.
Moj favorit je SE c902i :respect:
Printable View
Ovdi isključivo mislim na kameru i na fotografije dobivene kamerom,ne videa.
Moj favorit je SE c902i :respect:
po meni je N82
Upravo si odabrao najgori mobite s 5mp kamerom koji daje čak gore slike od ionako slabašnog k850.= Citat =:
Moj favorit je SE c902i
N82 i n95/8gb imaju isti objektiv, no n82 je bolji kao fotoaparat zbog integrirane xenon bljeskalice te zasada ima najbolju kameru na tržištu.
Moram se složiti da ne N82 unatoč svim manama oko softa i izgleda jako dobra, ako ne trenutni vrh ponude fotića na mobitelima.
po prvim testovima u vrhu je Motorola ZN5.
Ne, nego bi se moglo reći da dijeli tron sa Nokijom n82.= Citat =:
po prvim testovima u vrhu je Motorola ZN5.
Glavni razlozi zbog čega nije prvi su loše izveden RAW(ili .tif) format te prejaka bljeskalica koja previše osvjetli objekt.
Ma smjesna mi je N82,drži cjenu radi wlan-a i gps-a,sta aba mas nikome normalnom ne treba,btw za jedan high-end uređaj baterija od 260 min s 2.4'' mi je prekomično :-(
n82 definitivno
a dobila je i nagradu za najbolju kameru na mobitelu
http://mobile-place.info/home/index....=159&Itemid=88
http://www.nokia-mobitel.bloger.hr/p...8-/819036.aspx
I-Mobile 902, da se uvjerite pogledajte: http://www.mobile-review.com/review/...e-902-en.shtml
Inače košta oko 1000kn vani.
tek najavljen,a vec kamera šamara sve ostale,cak i n82(sto mi bas nije drago)koja je dosada bila referenca za 5mp kamere.
http://www.mobile-review.com/review/...a-zn5-en.shtml
hehehe,ali ce zato bit skup :(
btw
najbolji je n95 po kameri meni
e jesi i naša ko je proglasia,Espoo, Finska,ma daj dođi sebi,finci ne prodavaju ništa drugo osim nokie.....totalno neobjektivno ocjenjeno.
Btw s obzirom na uloženo/dobiveno,ljepotu mobitela i kvalitetu baterije i kamere,c902 nema premca,ova motorola je ko ponoć ružna,bez stila napravljen.
Što se tiče n95 to je stvarno nekvalitetan mobitel za high-end uređaj,ja radim u t-centru,na servisu ih iman bar jedno 2-3 tjedno,to je katastrofa.
a baš si mi našo govorit o ljepoti c902,uostalom o ukusima se ne raspravlja,a ovdje ne govorimo o ljepoti i o omjeru uloženo/dobiveno nego o kvaliteti kamere,uostalom tko ogd kupi n82 i da je ide prodat nece puno izgubit u svakom slučaju manje nego da kupi c902 i da je prodava
a n95 je zalutali uređaj u ovoj temi
moj glas N95 8GB i sad ce bit svaki cigo svoga konja hvali ali eto
Smjesna ti je N82???Nemoj molim te govoriti da su wlan i gps nepotrebne funkcije,onda smo mi svi sa N82,N95 (8 GB) idioti ili kaj?!Ja ovo pisem preko wlana na svojoj N95 8gb jer samo na moru i nemam drugog pristupa internetu,a gps me savrseno tocno doveo do zeljenog mjesta...ali ou shit,ak ti kazes da mi to zapravo ne treba ode njoka u oglas,btw normalno da je trenutno N82 najbolja po kameri koju slijede N95ice radi slabijeg blica,LP pozdrav ekipi
Aj stari ne s..i,koji wlan,da bi ti taj wlan radia moraš nać wlan moden koji je nezaštićen,a to je jedan na 200,jer danas svak zaštiti svoj wlan od neželjeni upada,a da bi ti navigacija radila moraš imat nekakav paket preko kojeg skidaš podatke,a to košta,po meni surfanje (što se tiče mobitela) ispod 3.5'' je samo tlačenje i improvizacija,ja na svom 3 kompu koji je 15'' ekran,neman gušta surfat.
A šta se tiče navigacije lijepo uzmeš od garmina za 1500kn vrhunsku,mobitel je za telefoniranje i eventualno u zadnje vrijeme i slikavanje,sve ostalo je improvizacija.
A šta se tiče nokia to su tako precjenjeni aparati,evo sad kad dođe u t-mobile c902i na flex150 neće bit skuplja od 1300-1600kn šta je 2k manje od n95,a mob je 5 puta lipši i kvalitetniji,nama na servis tjedno dođe 2-3 n95,šta je katastrofa za tu cjenu,a o bateriji neću ni govorit,ako izdrži dan ipo to je ludilo.
Samo mi sad nemoj muljat ti baterija traje 3,4 dana jer ti nevirujen i te gluposti moš pričat nekom drugom,ja radim s mobitelima i znam o čemu pričam,uostalom ista ti je to stvar kao i s autima,japanac je uvik kvalitetniji od bilo kojeg euro auta.
Zato :respect: plz
SE rox >>>>
Da,jedino s cim se slazem da je japanac bolji od svih,Honda pogotovo,ali dosta OTa,vidim da si novi na forumu pa cu biti blag,dosta ljudi ima flat rate internet pa jednostavno ne zakljucavaju,nadalje za GPS ne trebas koristiti internet,pogledaj u Nokia djelu foruma,Garmin i Nokia 2.0 maps teme pa malo procitaj i skuzit ces da je to zapravo jako zanimljiva funkcija,u kvalitetu ne ulazim,imam garanciju na oba mobitela i mirno spavam sto se toga tice,baterija mi traje 2 dana uz zesce koristenje,tipa wlan...Nokie N82,N95 8gb su all in one uredaji i to rade najbolje,ne moram kraj sebe imati,fotic,mp3 player,garmin navigaciju i plus jos to obican mobitel,morao bi imati 3 torbe da to sve potrpam,ovako umjesto svega toga imam jedan uredaj sa kojim sve to zamjenim,admini sorry na OTu...
1. vi ste sa kamere prešli na japance i europljane.
2. wlan će funkcionirati uvijek. gledajte malo kad porastu brzine na t-comu. Što mislite da će ovi sa flatom ograničavati sigurnost? fućka im se. i ja bi dao da mi se spajaju ako imam flat, samo da mi ne guše vezu kad sam ja online.
na faksu se spajam na wireless. Preko dana surfam ono najvažnije što mi treba, a kad se vlasnik makne sa kompa, jednostavno palim rapidshare manager i torrente, skidam multimediju i ostalo što mi treba preko cijele noći.
Nikad me neće uhvatiti jer mu ne dajem povoda za to, a mislim da ne provjerava mjesečni promet.
To je što se tiče wlana.
Drugo, N95 ima odličnu bateriju. Za sve one skeptike i pljuvače kako baterija ne valja i kratko traje... Jer se zapitao tko zašto ona tako slabo izdrži? Majko mila, pogledajte specifikacije uređaja.
5 mpx, grafički čip vuče bateriju ko vešmašina. Da ne govorim o wlanu i gps-u.
dalje, što je amotamo rekao da mobitel mora ostati mobitel... hm... crno bijeli televizori su trebali ostat crno bijeli? Jel nije ljepše da su u boji?
Poanta: jel nije lakše nositi jedan uređaj koji ima sve, nego 5 komada za svaku funkciju.
1.gps
2.laptop i bežićni internet
3.fotoaparat
4.mp4 player za muziku
5.mobitel za telefoniranje
Uglavnom, razmišljanja su vam na razini. Malo mućnuti glavom prije nego što nešto napišete.
Poštovanje, GoGs
Ako sam nov,neznači da neznam,šta se tiče n95-ce samo želim reći previše para daš a nedobiješ aparat koji vrijedi toliko.
Sad ću ti nešto reć što možda i nisi znao,ove informacije su od osobe koja radi za NOKIU HR i ja zbog toga nisam simpatizer nokie.
Nokia već par godina ne testira svoje uređaje na kvalitetu,što je prije uredno radila i dok je to radila osobno sam je koristio od 1999-2004,evo da ti objasnim šta rade,recimo to ovako ako si ti recimo veliki prodavač (t-mobile,vodafone itd..) i naručiš 100 000 nokia,oni ti pošalju prije 100 002 prije (jer su testirali) a sad 100 015 (jer ne testiraju),ovaj višak se šalje radi evenutalni grešaka aparata te prava korisnika na novi u roku 3 dana,i ove brojke su okvirne,znači moguća su mala odstupanja.
Ono što me živcira je ta pokvarena europska politika ''rezervnih djelova'',stari moj toga kod japanaca nema i zato ih volim.
Evo u prilog ovoga gore ću ti reć na današnji dan u T-centru di radim,provjerio sam u našoj bazi koja evidentira uređaje zaprimljene na servis koliko koji uređaja ima,od 87 uređaja koji su trenutno na servisu stanje je slijedeće:
52 nokie (7 x N95 i od toga 2 N95 8gb)
26 samsunga
6 motorola (kojih gotovo i nema u t-mobile ponudi,inače jako nekvalitetni aparati,jadniji i od nokie,jako se slabo prodavaju)
3 SE (2 x k510i i k610)
eto toliko od mene,btw i dalje ostajem pri svome mišljenju da je surfanje na 2.8'' improvizacija surfanja te da užitak surfanja nije ni blizu onom kad surfaš na 21'',te da je stoga kao takav nepotreban osim u situacijama kad ti je prijeko potreban,e-bankarstvo,e-mail,a za to mi je dovoljno 25 MB koji u t-mobile košta samo 25kn.
Eto pozdrav svima :-)
na tebe se odnosio onaj dio što se tiče zaključavanja otvorenih wireless mreža. ;)
@amotamo: spomenio sam pljuvanje baterije i globalno funkcionalnost. čitaj "all in one"
a što se tiče motorola, ta mi je grana vrlo draga
http://www.gsmarena.com/motorola-phones-4.php
da je taj tvoj t-mobile malo pametan, uzeo bi koji top model motorole, a ne one škartove što donose. V8 je jedina motorola koja je vrijedna spomena u toj vašoj divnoj i krasnoj ponudi...
i to što imaš iskustva, sorry, ali nemaš pojma o forumima. NHF, ali ovdje postoje pravila. A pravilo govori da se svaki član mora držati dotične teme, a ne raditi offtopic i spamat temu. za to se otvara druga tema.
Nisam na nekom položaju ovdje, ali i meni smeta kao običnom članu kad nešto tražim, a nemogu to naći preko searcha...
zato molim... pročitati naslov teme i vratiti se ontopic