-
bavim se dizajnom, uglavnom grafičkim, al radim i stranice, nešto malo montažu i obradu filma, te progamiranje. zanima me koji laptop peporučujete u toj domeni, s naglaskom na grafički dizajn. cijena do 6500kn
1. sorry zbog "koje" umjesto "koji".....
2. najviše me kod kupnje muči grafička, uglavnom se može nać laptop sa dobrim preformansama za razumnu cijenu, al grafička je uglavnom preslaba. nebi opet htio kupiti laptop koji će mi se raspasti za godinu. uglavnom preferiram HP ili toshibu. što mi je bolje za dizajn?
cijena može i iznad 6500, ali do 1000€, više ne.....
-
Pitanje: zašto bi za to kupovao laptop? Takve se stvari baš i ne rade na laptopima, osim ako nije u pitanju neka mrcina. Teško da ćeš naći neki laptop u tom cijenovnom rangu da ćeš na njemu moći raditi onako kako bi mogao raditi na desktop računalu. Pogotovo kada je u pitanju video.
-
bez nekog minimuma od 10k kn nemaš šta puno tražiti u toj domeni kod laptopa...
mac-ovi su poprilično dobri po tom pitanju, ali, naravno iz više klase...
moja preporuka bi ti isto bila stolono računalo...
u toj cijeni možeš dobiti sasvim zadovoljavajuće performanse...
-
zašto laptop? zato što radim, studiram i najmanje vremena provodim u stanu. u stan samo spavam, tu i tamo jedem. uglavnom sam svugdje samo ne doma. i to je moj problem. imam PC koji me dobro služio, al star je 4+ godine, i imam problema sa novijim programima, uglavnom ih nemogu instalirati, a ako i uspijem, rad na njima je užas. obrada videa mi nije prioritet, to radim tu i tamo i to uglavnom sitnice. stvari kojima se stvarno bavim je dizajn ( grafički uglavnom, tu i tamo web dizajn i flash). igram se jako rijetko, jer me to ne zanima i nemam baš vremena. za takvu vrstu posla tražim konfiguraciju....pa ako vam išta pada na pamet.....
-
Nije stvar u tome da li nam išta pada na pamet, već da li se može što dovoljno kvalitetno za tu vrstu posla naći u tom cijenovnom rangu. A i za takve programe ti treba što veći ekran, a sa laptopom možeš dobiti najviše 17" što je premalo za rad u primjerice Photoshopu, InDesigneu, Illustratoru, After Effectsu... Vjerovatno se može naći, ali je vjerojatno i frustrirajuće raditi u takvim uvjetima.
-
da istina, već duže vrijeme pokušavam pronaći neki 17" laptop sa dobrim preformansama, al to uvijek prelazi 10000kn, pa sam se nadao da netko ima neku konfiguraciju koja mi je promakla. ako ništ drugo, morati ću još malo pričekati da opadnu cijene, ili zaraditi više para, a s ovakvom starom mašinom koja je dušu davno ispustila, jer se u te 4 godine gotovo i nije gasila, bit će teško zaraditi pare. :(
-
A kako misliš raditi takve poslove naokolo? Zar imaš toliko posla da ne možeš to obavljati na kućnom računalu dok si doma, u stanu? Jer ja sam isto prije mjesec dana uzimao novo računalo upravo zbog istog posla i konfiguracija bez monitora i periferije me je došla 2700 kn s tim da još gore imam Vistu i sve "leti".
-
htio bi imati laptop kojeg mogu doma koristiti, kojeg mogu imati na poslu, tako da imam pristup svim podacima na poslu, jer mi se često događa da mi treba nešto što imam doma na računalu, a nemogu doći do toga, i to mi uglavnom stvara velik problem. zato bi bio najsretniji da mogu sve raditi na jednom računalu i da je cijelo vrijeme u mojoj blizini. radim u jednoj maloj grafičkoj firmi, računala su tamo dosta slaba, tako da dosta posla nosim doma i radim na svom računalu. još dok na to nadodam faks, sve je to velika zavrzlama gdje su mi razni podaci na USB-ima pohranjeni, neki imam na backUp-u, neke ne, i često mi se događa da gubim podatke. zato smatram da bi laptop bio najbolje riješenje.
-
ma, to je rupa bez dna. koliko vidim, u tom okviru cijene na tržištu nema laptopa koji bi zadovoljio moje potrebe.
-
Radije onda uzmeš neki budget lap do 4 somova na kojem bi imao sve backupirano i koji bi koristio za te stvari samo u krajnjoj nuždi, a da si za doma uzmeš novu kantu do 3 tisuće, s tim da vidiš što bi si mogao ostaviti od starog kompa.
-
za web dizajn, šaranje i črčkanje ti ne treba bijesna grafička.
npr:
http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...&Sifra=5500235
I još stavi gigu rama za 150kn ak hočeš vistu gore.
-
to se i meni sve više čini na najbolji izbor.makar, doma mi od kompa puno i ne ostaje, jer imam Athlona 3000+, ATI Radeon 9550 256MB, 512MB RAM + 256MB RAM u drugom slotu i 80GB HDD, jedino periferija.....tipkovnica, miš, kućište, monitor ne ( CRT 17" koji gubi kvalitetu iz dana u dan). a između ostalog, kolega na poslu ima hp Compaq 6715s sa dodatno ugrađenim ramima, i vrti cs3 i ostale meni potrebne programe bez problema..... a do viste mi nije stalo..... ipak mislim da njezina "ljepota" nije vrijedna resursa koje troši
-
Već sam nekoliko puta napisao na forumu, ali da ti ponovim. Kupio sam za 2700 kn: Intel Pentium 2.4 dual core, 3 GB DDR2, Nvidia 8500 512 MB, asus matična, kućište sa napajanjem od 450 W. I ponavljam, gore imam vistu i CS3 vrti bez ikakvih problema. Jedino bi ti trebao novi monitor, znači još cca 1200 kn gore. Sad ti vidi.
-
pronašao sam jednog koji pristojno djeluje, čak i više nego pristojno.... (po meni, jedino malo grafička zaostaje) ali ostalo za te novce.....
http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=034929
ok, hvala na pomoći, sad sam uvidio neke stvari koje mi prije i nisu bile jasne.
-
Je, samo kaj ga nemaju trenutno. Po ovoj cijeni nije ni čudno. Skorz dobra konfiguracija za te novce.
-
-
tebi kao jedino rješenje preostaje da si eventualno nabaviš eksternu grafičku uz taj laptop "srednje klase"....
samo, to onda opet ograničava pokretljivost...