Kako postaviti svoj vlastiti avatar?
Printable View
Kako postaviti svoj vlastiti avatar?
Ideš na kontrolnu ploču i tamo lijevo ti piše Izmjeni Avatar.
Što se tiče vlastitih, izgleda da još nije podešeno, pa pričekaj dan-dva.
da, piše da još nije podešeno!
Kontrolna ploča -> Izmijeni Avatar i tamo imaš tvoj trenutni avatar, popis predefiniranih avatara i ispod polja za unos vlastitog avatara (ako zadovoljavaš kriterije da ga smiješ postaviti... a oni su trenutno nepoznati jer ne mogu pronaći tu opciju u control panelu ali meni tu opciju za vlastiti avatar nudi... hm, well... vidjet ćemo )
200 postova za svoj avatar (jos ti jedan fali)
zbog čega uopće postoji granica za staviti vlastiti avatar?
pitaj zappana ili jokera
Ja imam vise od 200 postova i opet nista!
pa zato kaj tu privilegiju moraš zavrijediti postanjem na forumu...= Citat =:
Izvorno postao gog
što je meni baš ok....
Ne vidim razlog za to, na nekim forumima možeš staviti svoj avatar odmah nakon registracije, a avatar kao i nick na internetu može biti i znak raspoznavanja...
A što se privilegija tiče sada imamo i broj postova i reputaciju kao nekakvo mjerilo...
p.s. Zašto citiraš sve poruke na koje odgovaraš?
trenutno ne radi postavljanje vlastitih avatara, sad se to konfigurira na razini korisničkih grupa, a ne više po broju postova pa za sve jednako... no, zato postoji automatska promocija iz grupe u grupu po reputaciji, broju postova ili još nečem... tako da to moram proučit i posložit nekako... bit će za koji dan.
@gog - granica postoji radi toga kaj to s jedne strane jest privilegija, a s druge strane iz čisto praktičnih razloga - da bi se došlo do određenog broja postova za avatar, treba provesti i određeno vrijeme na forumu, a tada se većinom i ostaje. ako bi dao odmah postavljanje avatara, novi članovi bi došli, postavili avatar i recimo nestali, a vlastiti avatar zauzima prostor na serveru i tako 1000 članova napravi 1 MB ako bi svaki stavio avatar od 1 KB. nije puno ovak na usporedbu, ali ovaj forum će tu biti još godinama pa će i to narasti.
jedino, sada bih mogao granicu još spustiti obzirom na ne brojanje postova u kafiću, gdje su ljudi napucali postove da dođu do vlastitog avatara.
Stavi na 50 granicu ili da raspišemo referendum i oko toga? ;D
o tome i razmišljam, pogodili smo si brojeve ;D ali prije moram proučit te finte s user grupama i automatskim prebacivanjem kad dođeš do 50 postova i onda toj drugoj grupi omogućit avatar... a morao bih malo i učit, potrošio sam tonu vremena na forum zadnjih par dana, al dosta lijenosti, FER zove ;)
Daj reci što te zanima pa mi ostali možda možemo pomoći tako da isprobamo na onom drugom forumu. ;)
Sviđa mi se broj 50.
@gog čuj ljepše mi je citrat nego ovako pisat kome odgovoram i kome je namjenjen moj post
eto vidiš točno ovak kak je zappan napisao tak sam i ja mislio,glupost je da dođeš na forum i
odmah imaš iste privilegije ko i ostali,gdje got dođeš moraš se pokazat i dokazat.....
Kad smo već kod avatara, mislim da je 5kb OK, ali bi se veličina mogla staviti na 80*80 pixela.
10kb velicina 80x80, ali 200 postova
da i ja misli da bi mogao biti malo veći avatar ali opet da
ga onda treba i zaslužit........
Što se mene tiće, može ostati 5kb.
pogotovo zbog .gif (animiranih) avatara. ljepsi su cool izgledaju, i malih velicina ne zauzimaju puno memorije
Ja sam za brojku od 200 kad sam ja mogao 200 postova poslat moze i neko drugi:)
Ja sam za to da ostane 65*65 i 5kb,jer bi sve više toga zagušilo forum
ma nisam ja sad mislio da budu veliki 150*150,ali koji pixel više bi onako vizualno
dobro izgledao na ukupni izgled avatara........
Najbolje bi bilo da je 1024*768 i 23mb.