-
[6288] Problem s tipkama
Frend je neki dan skrsio ekran i vanjski dio plastike. Danas (nakon par tjedana) sam mu u nju uvalio ekran iz 6270,i sve stima. Dogada se slijedece:
http://www.salji.com/out.php/i349_6288.JPG
Na tipkovnici izaberem broj i stisnem tipku (zelenu) za uspostavu poziva. Tipka reagira kao da sam stisnuo crvenu tipku tj,izbaci me van. Ista je kvaka kad ima dolazni poziv tj. koju god tipku da stisnem (crvenu ili zelenu) poziv se odbija. Takoder u izborniku,tj gdje god da se nalazim u mobu i stisnem bilo koju od njih,izbacuje me van. (efekat crvene tipke) Tipke iznad tih (iznad crvene i zelene) skroz normalno rade. Znate li sto se desava...? Hvala! :)
P.S Ne vjerujem da sam plocicu s tipkama (unutarnju) stavio naopacke,jer najvjerojatnije ne bi ni sjela kako treba...
-
Jesi probao vratiti na tvorničke postavke, upalio ga pa ugasio, možda treba zamjeniti tipkovnicu?
Možda ako njih nazoveš oni ti mogu pomoći.
Neznam jel u tome problem. Ali ako trebaš šta zamijeniti imaš link.
P.S. Ako mu je pao možda se neka žica na tipkovnici (onaj zlatni kontakt) malo izvukao?
Ja se ne kužim u takve kvarove i popravljanja, ali, evo pomogao sam ti kako sam mogao.
-
Bio sam zaboravio napisat. Napravio sam vraćanje na tvornicke postavke,al nije pomoglo..
-
...da li ekran na sebi ima kakve komponente ili dio pločice...ili je samo "čisti" ekran ...
-
-
...:hm: ...zanimljiv slučaj...
-
Moze li se kakav update napravit (cuo sam za to),ili opalit novi soft...? O moddanju Nokie NEMAM POJMA,pa je svaka pomoc dobrodosla...
-
Naravno. Pomoću PC Suitea je vrlo jednostavno napraviti update softvera, samo klikneš na "Update phone software". Makar i ja sumnjam da je fizički kvar, ako su tipke prije zamjene ekrana dobro funkcionirale. Ipak, ništa te ne košta probati
-
Mozda su dobile po pi*** od udarca koji je skrsio ekran i masku... Ako ima koji tutorial ili kvaka,molio bih link... THX!
-
Danas mijenjao masku jer je staklo na ovoj dosadasnjoj bilo skrseno. Usput sam iscupao gornju tipkovnicu,propuhao konektore,te je iz jednog ispala neka mala mrvica (citaj: prasina) i sad sve radi za 5.
:tclosed: