Nekoliko pitanja u vezi OPERE
Neznam dali sam temu otvorio na dobrom mjestu.......ako ne, molim moderatore da je premjeste jer sam još friški ovdje pa se još ne snalazim sa temama kako treba..:)
Naime, dosada sam koristio Mozilla Firefox, no kako su sa njom počeli određeni problemi koje nisam uspio ukloniti, odlučio sam se deinstalirati ga a u međuvremenu sam skinuo Operu 9.50 kao privremenu zamjenu.
Međutim Opera mi se dosta svidjela pa sam odlučio upoznati je malo bolje. Iako mi je postala zanimljiva neke stvari nisam uspio podesiti koje sam npr. na Mozilli imao.
Ovo su problemi koje nisam riješio:
1. Kod pokretanja Mozille automatski mi se pojavljivao prozorčić za povezivanje na NET, što se sa Operom ne događa i u podešenjima nisam mogao pronaći opciju koja bi to omogućila.....
2. Na Mozilli kad na googlu kliknem prvo slovo otvori mi se prozorčić sa raznim ponudama riječi a na Operi se to ne dešava i također u podešenjima nisam pronašao tu opciju...
3. Kad sam sa Mozille skidao neke slike npr. sa nekog foruma ili sl. dovoljno je bilo stisnuti i držati lijevi klik na slici i jednostavno povući i ispustiti na radnu površinu kompa što mi je puno brže i jednostavnije nego na Operi gdje treba ići na opcije spremi sliku, dakle neznam dali se i to može negdje podesiti...
4. Opera mi i na forumima stvara problem jer mi ne refresha nove postove nakon ponovnog pokretanja stranice pa refreshanje onda često moram napraviti ručno da bi vidio tko je zadnji postao na određenoj temi...
5. Ovo mi je jedno od važnijih pitanja ;D ....užasno sam se naviknuo na Mozilli koristiti Cooliris opciju (vjerujem da većina zna čemu služi) a pošto sam jako često na forumima to mi je odlično služilo za otvaranje tema i linkova bez klikanja, odnosno samim navođenjem miša na iste.....pa moje pitanje glasi dali netko zna dali postoji za Operu bilo šta slično (među widgetima nisam tako nešto pronašao) a nažalost vidjeh da je Cooliris kompitabilan, kako za Mozillu tako i za I.E. (a taj ne dolazi u obzir) jedino nije za Operu...:angry: ....
Na kraju uvijek se mogu vratiti na Mozillu ali nekako mi se sviđa malo promjene koju mi je Opera sad malo pružila i pravo mi je osvježenje ova 9.5 i ostalo kako sam si je podesio, ali me muči ovih par stvari...
Zato lijepo molim, ako netko zna odgovore na ova moja pitanja da me prosvijetli jer ja nisam uspio riješiti probleme gore opisane....
Hvala unaprijed.....:)