-
HP6515 gasi se
ovako , dobio sam od jednog kolege navedeni hp , problem je u tome što se nakon nekog vremena ili radnje ( paljenje gps-a, kamere , poziva...) jednostavno ugasi , znaći ne smrzne nego se baš ugasi .. no šta sam primjetio da tek kad padne na oko 60% kapaciteta baterije a recimo kad dodje ( ako uspijem ) na oko 40 % i stavim ga na punjć onda mogu radit šta hoću a da se ne ugasi
nakon svega čistom logikom mislim da je baterija otišla no zašto pokazuje da je baterija na 60% , drugo šta mislim da je da elektronika u baterije jednostavno krepala ili u u hp koja kontrolira pad napona ili kapacitet il šta već ... eto inženjeri šta vi mislite :respect:
-
..........................:respect:
-
Nažalost bez odgovarjuće detekcije nemoguće je odrediti uzrok kvara. Moguće je da je samo otišla baterija, bilo bi najednostavnije probati s drugom, ali je isto tako moguće da neka komponenta u uređaju povlači preveliku struju i time opterećuje bateriju kojoj onda napon pada i uređaj se gasi. Za razliku od baterije ispravljač se može preopteretiti pogotovo ako je dobro dimenzioniran. Ako k tome dodamo još i bateriju koja ostaje unutra imamo daleko jaču struju na raspolaganju o zato se uređaj ne gasi.
Dakle nažalost bez servisa ništa.
-
kako misliš da povlači veću struju , možda neš kao kratki spoj il kaj ... što se tiće ispravljaća , punim ga na usb kabl , a na njemu nije neka struja punjenja pretpostavljam
-
Ne nužno kratki spoj, laički rečeno može nešto biti djelomično oštećeno pa trošiti više struje nego normalno.
btw. idem off, umoran sam
-
kužim kužim , nešto se slično voli dešavat i na tankim samsunzima i bt modulom.. hvala .... nego ako ima tko istih/sličnih iskustava slobodno navedite
-
sad sam bio kod servisera i izmjerio kapacitet baterije i uglavnom pa je za pola , niš moram kupit novu bateriju , ova tema se može slobodno zatvorit