Imam priliku za 1kn dobiti jedan od ovih modela. Što bi preporučili?
Printable View
Imam priliku za 1kn dobiti jedan od ovih modela. Što bi preporučili?
A reci ti prvo što želiš od mobitela? Da ima što bolju kameru, ili možda neki muzički mob, ili ti treba wlan...? Ili trebaš samo kojeg bi mogao najskuplje prodat? :D
Ma ne prodajem ga, ne mogu slijedeće 2 godine ...
pa da izdrži te dvije godine, da ima brzu i solidnu kameru, (relativno) brz meni... kvalitetan i glasan zvuk , da dobro lovi FM stanice i slušalice koje ne ispadaju iz uha, da mi se ne uključi (ne zove) u džepu od hlača, te da se na istom mjestu ne strga (display) ...
Zaboravio si poslat sliku uha i sliku hlača :)
mislim da sve što si nabrojao osim kamere u potpunosti zadovoljava Nokia,
jaako je kompaktna, tvrde tipke i vrhunski S40 softver. Dodaj još uz to nisku cijenu memory kartice, odličan XpressMusic čip i... samo je na tebi da razmisliš koji su ti prioriteti na mobu, meni je sve ovo gore puno bitnije za svakodnevnu upotrebu od kamere.
Ja to gledam ovako:
W580i
+ -> dizajn (klizni je, pa je malo "drugačiji" od ostala 3), walkman soft (dobar mp3 player), radio sa RDS-om, dobra baterija, 2GB kartica u paketu
- -> klizni je (neznam koliko baš može izdržati 2godine, a da se ne rasklima previše), bilo je problema sa tipkovnicom, loše video snimanje, kamera nam blic
K770i:
+ -> dobra baterija, 1GB kartica u paketu, 3Mpx kamera sa AutoFocusom i blicom (najbolja kamera u ovoj usporedbi, bar po pitanju slika, po pitanju vide-a, vode Nokije), FM radio sa RDS-om
- -> nema IC, skupe memo kartice
E51:
+ -> symbian, mogućnost instaliranja dodatnih aplikacija, W-lan, tanji od oba SE-a,130MB interne memorije, 2GB kartica, jeftine memo kartice, najbolje vide snimanje, displey sa 16mil boja, mogućnost pregledavanja i editiranja office dokumenata, izvrsna izrada, ima dijelove od aluminija (ili nekakvog metala)
- -> nemožeš staviti sliku preko cijelog displeya da ti bude u pozadini (ne bez nekih aplikacija), slabija baterija nego kod SE-a, najdulji(tj najviši), osrednja kamera (kao i W580 i 5310), ostaju packe po zadnjem poklopcu
5310:
+ -> najtanji i najlakši u usporedbi, dobar soft (koji daje više mogućnosti prilagodbe od SE-a), displey sa 16mil boja, 2GB kartica, 3.5 izlaz za slušalice (za normalne slušalice, pa možeš spojiti bilo koje slušalice od mp3 palyera...), FM radio sa RDS-om, 2GB kartica
- -> slabija baterija nego kod SE-a, osrednja kamera bez blica i AF-a
Sve ovisi što ti treba.
Ako ti treba mobitel sa kojim misliš slikati, onda uzmi K770
Ako ti treba mobitel sa kojim možeš pregledavati office dokumente, preko W-lana pregledavati net, onda uzmi E51.
ja bih osobno uzeo E51, zbog symbiana i w-lana. a i dosta je brz mobitel... :)
Jedini u usporedbi ima mogućnost pregledavanja office dokumenata i W-lan. a ima i najbolje snimanje videa... :)
Evo Ico je super sumirao pluseve i minuseve, pa nema dalje smisla raspravljat puno o njima.
Ja bi se vjerojatno odlucio za E51, jer je prema svim review-ovima dobar mobitel, čvrsto napravljen i symbian je, a ja bi u 90% slucajeva birao smartphone na uštrb (jel ovo riječ) dummy-a. Ako ne taj, onda K770i koji mi je kamerom cak i bolji od E51, pa bi se mozda i za njega odlucio...
ako ne treba symbian,onda K770,jer nudi najvise od navedenih opcija.
Puno hvala svima!!!
i kaj si uzel?