evo, posto neki neznaju sta bolje stavit na masinu (ukljucujuci mene :respect: ), htio bih misljenje forumasa sta misle koji je bolji OS i da jos navedu par razloga...
Hvala!:hrv:
Printable View
evo, posto neki neznaju sta bolje stavit na masinu (ukljucujuci mene :respect: ), htio bih misljenje forumasa sta misle koji je bolji OS i da jos navedu par razloga...
Hvala!:hrv:
Glas za XP.
Razlozi:
Za razliku od viste gdje se se neki programi i hardware ne mogu instalirati i tu dolazi do problema.
Bez obzira što je vista u "pogonu" XP još uvjek prevladava.
XP nema PIMP-ed style ili Aero kao Vista ali je zato jednostavan (sučelje).Nakon par dana dopi*di ti ono ušminkano sučelje,zašto komplicirat kad je jednostavnije bolje.Za instalaciju viste je potrebno 2Ghz i 1Gb ram,3GB na HDD-u (još kad se pokreće par programa tipa photoshop onda treba i do 2gb ram-a) a za xp je potrebno oko 1gb na HDD-u,256 mb rama.
Primjer potrošnje resursa (rami,CPU,....) kod viste i xp-a.
Na xp sam instalirao betwin i nije mi tršio puno resursa (9 %CPU-a,102 mb rama) i kad sam taj isti program istalirao na vistu trebalo je min 1gb ram za pokrenuti (WTF???).Neka je vista ušminkana ali previše guta resursa (vista + Photoshop + Premiere Pro) = blokavanje PC-a.Dok je sve to na XP-u radilo kao podmazano.
Također glas za Xp. Sva šminka koja je dodana na Visti, može se ako neko baš hoće dodati i na Xp. A zahtjevi i za memorije i za procesor daleko su manji nego kod Viste. Uz to još postoji i problem s nepodržanim hardverom starijeg datuma.
Dakle XP SP3 pod obavezno. :D
XP...osim toga svega sto ste nabrojali XP se pokrece i radi "malo" brze te trosi manje CPU-a....i jednostavno su neke razlike prevelike i ne bih se mogao naviknut :D ako igras igre i tako to onda bolje nemoj vistu jer ti 80% igara nece radit na njoj.
definitivno glas za XP... a ako neko zeli onaj sminkerski dio viste... moze sebi to sve naknadno poskidat.... ja sam to imo... al ne koristim vise dopizdilo mi!
ja imam vistu ultimate i ocekivo sam da ce mi biti nesto bolje perfomanse u igrama al kolko za sad vidim, puno su losije. po komentarima isto vidim da je xp vise hvaljen od viste i mislim da cu ovih dana nju obrisat i stavit xp professional sp 3...
Za koje dvije-tri godine kad izađe Vienna, isplatit će se prijeći na Vista jezgru i na aplikacije koje budu koristile tehnološke inovacije u Visti (ne govorim o ovim džidžabajama vidljivima korisniku u 5 minuta pregledavanja Viste) i kad se svi driveri uključujući i oni od ATI-ja dobro-dobro-dobro ispeglaju, isplatit će se prebacit na Vistu. Dotad - XP je pravo riješenje. Problem je jedino ako koristiš 4GB RAM-a (XP će ti prepoznati 2,85 ili 3,15 GB), 64-bitna verzija nije preferirana, nego koristi Windows Server 2003, koji podržava do 8 GB RAM-a u PAE modu (nema hibernacije, ali je kompatibilnost u redu).
zanima me jel xp 64 bit podrzava DirectX 10.0 ili 10.1 ?
XP-64 podržava 9.0c. Samo Vista podržava 10.0 (SP1 10.1).
Dižem temu...
Zanima me trenutno stanje: Vista ili XP?