Zanima me kako bi ovaj telefon radio na nasim prostorima? Da li mozda neko ima iskustava? Naravno, uzeo bih drugi punjac da ne moram nositi onaj mali adapter dodatno?
Printable View
Zanima me kako bi ovaj telefon radio na nasim prostorima? Da li mozda neko ima iskustava? Naravno, uzeo bih drugi punjac da ne moram nositi onaj mali adapter dodatno?
Mob ce ti radit normalno...podrzava sve 4 frekvencije.
pazi da to nebi bila kineska verzija,a ne USA :p
jer ne vidim razlike izmedu USA i europske verzije.jer mobitel radi na svim frekvencijama
Nemaš problema..ja sam uzeo N95-4 8gb u Americi...radi ko beba..čak sam mu i novi softver stavio!
uzeo tamo u best buy-u...dao sam 700$...malo je skuplji zato što je odmah i dekodiran u trgovini+još sam dobio besplatno 6mj Nokia Maps korištenja!
Kontam sam i ja da uzmem. Izadje me oko 410evra sa posiljkom :)
Naravno dekodiran. N95-4 verzija.
Pa ček, jel ti radi HSDPA/UMTS? Jer koliko vidim u 3G-u radi na 850/1900 što nije kompatibilno sa našim 3G frekvencijama (2100).
USA verzija ni jednog mobitela ne radi u Europi, pa tako ni u Hrvatskoj....
Pozdrav!
nokia n95 radi na svim frekvencijama...ako ga kupis u europi,po tvom nebi radio u SAD-u,a? :-)
U Europi se za GSM koriste frekvencije 900 MHz i 1800 MHz, dok su u sjevernoj i juznoj Americi 850 MHz i 1900 MHz.
Kao sto vidis postoje dvije verzije NOKIA N95. Jedna je namjenjena za Evropsko (900/1800/1900) a druga (850/1800/1900) za Americko trziste. To znaci da se Evropska verzija samo u Evropi prodaje, a Americka samo u Americi, jer NOKIA isporucuje telefone direktno za odredjeni kontinent. Ako nadjes u Evropi N95 (850/1800/1900) onda je to neko donio iz Amerike ili (e-bay) i prodao privatno.
Veoma blizu, ali krivo.
Nokia N95 je quad band mobitel. (850/900/1800/1900)
Razlika između verzija je u tome koja se frekvencija koristi u 3G/HSDPA mrežama.
U americi se koriste 850/1900 frekvencije za HSDPA.
U europi se koristi 2100.
I u tome je razlika.
daklem USA verzija će raditi u europi, ali zaboravi na ikakve 3G stvari sa njom ovdje.
http://www.gsmarena.com/nokia_n95-1716.php
(pogledaj stavke 2G Network i 3G network)
to već drži vodu.
Ja sam prošlo ljeto (07.) uzeo u USA mob, quad band i radi mi norlalno u HR.
normalno 3g ne radi ovdje ali meni to nije niti potrebno kad mi je preskupo a kad idem na mrežu uvijek se zakačim preko wifi