-
Promjena srednje skole
Ovako ljudi,zanima me promjena srednje skole,znaci nije iz tehnicke u gimnaziju ili obrnuto nego iz tehnicke u drugu tehnicku...nisu sad bitna imena,zanima me ima li tko kakva iskustva sa time,kakva je procedura,sto moram napraviti i kada?Posto se kraj godine lagano blizi...puno hvala na pomoci
-
Najjedostavnije i najpametnije je otići u tajništvo škole kamo želiš ići i kod njih saznati uvjete. Nikad nije problem ispisati se iz postojeće škole, problem može biti jedino pri upisu u drugu školu. Tuđa iskustva ti neće puno pomoći, jer svaka škola ima drukčija pravila. Puno toga ovisi i o razlogu zašto želiš ići u drugu školu, tako da ti nema druge nego pokucati na vrata tajništva i iz prve ruke sve saznati. Ako postoji nešto što bi moglo otežavati prijelaz (tu ne mislim na razliku u gradivu, nego na probleme osobne prirode) pošalji roditelje da se oni raspitaju. Na kraju i imaš ih zbog toga da ti pomognu.
-
Ako se prebacuješ na kraju 1 godine onda je moguće.Na neke stvari moraš gledati:
1.Razlika Predmeta (ako je razlika 4 predmeta ili više pitanje je hoćeli e primiti jer polagati predmete koje nikad nisi slušao je malo teže.)
2.Kod prebacivanja škole razmjenjuju inforamcije o učeniku koji se prebacuje (opravdani/neporavdani,ponašanje,ocjene)
3.Ocjene ne pomišljaj se prebaciti s lošim ocjenama jer će možda doći u školu gdje je režim profesora drugačiji za razliku od onih na koje si se naučio.
4.Odeš ravantelju/ravanteljici i konzultiraš se i kažeš svoj prosjek i ako ti da zeleno svijetlo na konzultaciji napišeš zamolbu vijeću profesora i objasniš zašto bi želio se prebaciti.
Ako oni prihvate tvoju zamolbu škola šalje zahtjev za prebacivanje u drugu školu i ako vijeće profesora tamo prihvati taj zahtjev you are in.
Imaj na pameti da vijeće profesora druge škole odluku donosi na temelju tvog ponašanja,ocijena ,opravdanih/neopravdanih sati koje im dostavi tvoja trenutna škola.
-
Ok,hvala na informacijama,jos cu razmisliti o tome...:respect: