-
Zyxel problem
Juče sam dobio zyxel-ov wlan router i sav sretan sam ga složio i namjestio i sve je bilo savršeno, no međutim. Kasnije kada sam upalio BitTorrent da si skinem koji filmić za naveče dobio sam lagano iznenađenje. Skidalo se brzinom cca 30kb od uobičajenih 100, 120kb te je dolje stajala neka poruka da mi neki Firewall blokira portove. E sad dragi forumaši ja pitam, šta se tu desilo????? :angry: :cry:
-
pa preko bitorrenta skidaš, to ti ovisi o broju seeder-a na tom torrentu i nema nikakve veze s routerom,predostavljam da imaš t-com pa na ovoj str možeš si provjeriti brzinu skidanja
http://www.t-com.hr/privatni/kzona/p...brzinetest.asp
ukoliko nemaš t-com isto tamo probaj skinuti i vidi kolika ti je brzina downloada ili uzmi neki RS link i testaj npr ovaj
-
Ne, ne. Brzina svega ostaloga je ostala ista od oko 200kb, ali meni nešta blokira da ja skidam od tih seedera. Jučer je bila i neka poruka da su mi portovi firewallani. Danas ne postiže brzinu ni 10kb.
-
kažem na torrentima nemožeš očekivat stalnu brzinu nekad skida 200 nekad 15 najdi si torrent di ima dosta seedera i malo leecher-a pa probaj uostalom probaj koristit uTorrent
-
pa to znam da ne skida svaki tom nekom brzinom, ali koja je vjerojatnost da naiđem na 4 takva torrenta zaredom?
-
Velika :) Otiđi u konzolu routera (192.168.1.1,ako se ne varam) i isključi firewall, tek toliko da budeš miran :)
-
trebaš podesiti port forwarding.
nađi si na netu neke tutoriale...
-
tak je i mojoj sestri s routerom, pokusavali su joj to namjestit ali nema sanse... sa modemom joj je skroz ok brzina, 200kbps...
svima se u utorrentu pojavljuje taj crveni znakic dole koji imaju router, ne znam zasto...
-
Kak veli no name, trebaš otvoriti portove. U postavkama torrent klijenta pogledaj koji port se koristi te ga otvori u postavkama routera..
Firewall ne bi smio raditi probleme s tim.
-
ako si na t-comu odi na korisnicke stranice i ugasi t-comov firewall i anti-virus i anti spam...oni znaju jako ugusit vezu prilikom skidanja torrenta...
-
ali opet bed mi je gasit te t-comove zaštite da neki nešta pokupio slučajno. sad mi dođe da opet uštekam onaj stari siemensov a-100 i bacim ovo zyxel smeće!
-
navikni se na to da si prešao sa modema (i to poprilično starog) na ruter i da neke stvari funkcioniraju drugačije...