Jodla....
cujem da su u novinama pojavio natjecaj za novu mrezu..
jel to za UMTS...il za GSM?...
Printable View
Jodla....
cujem da su u novinama pojavio natjecaj za novu mrezu..
jel to za UMTS...il za GSM?...
Pa kažu da će bit licenci za sve fiksnu telefoniju GSM i UMTS ipak ne brini vrijeme će da nam dade sve odgovore. (i Mato Crkvenac jer je najviše toga u njegovim rukama)
Jako isplativo što se tiće GSM-a skoro kao Vega u Deželi...:D
I nek samo požure sa papirologijom nakon prodaje licenci pa da mi korisnici uživamo u lower price uslugama :D
Evo sta sam ja nasao . . . .
Hrvatska je već neslužbeno dobila novoh operatera fiksne telefonije. Riječ je o pre paid usluzi tržišnog naziva HitMe. U vremenu od 15. prosinca/decembra 2002. do 15. siječnja/januara 2003. tvrtka Nexcom, davatelj usluga jeftinijeg telefoniranja s inozemstvom, korisnicima HitMe usluge pruža dodatne pogodnosti i prigodne popuste za razgovore s inozemstvom. Svi korisnici koji kupe dvije HitMe kartice od 100 kuna na dar će dobiti poklon karticu od 20 kuna. U spomenutom razdoblju od mjesec dana korisnici će uslugu plaćati dodatnih 15% jeftinije od osnovne cijene. HitMe je pre-paid usluga koja korisnicima u Hrvatskoj od lipnja ove godine omogućava do 40% jeftinije telefonske razgovore s inozemstvom, korištenjem HitMe pre-paid kartice koja se može kupiti na prodajnim mjestima diljem Hrvatske. Pitanje je koliko je telefoniranje preko HitMe kartica jeftinije jer HT nije omgućio Nexcomu korištenje besplatnog broja 0800. Zbog toga uz razgovore s inozemstvom koje plaćate putem HitMe kartice morate plaćati i lokalnu tarifu poziva prema fiksnom broju tako da će vam postotak uštede opet ovisiti o cijenama koje propisuje Hrvatski telekom.
To znači dok netko ne usadi kablove u zemlju ili taj problem rješi pomoću hardwarea nemamo novog igrača a monopol HT se nastavlja.