jer mi moze neko reci dal ima ovog za kupit kod nas?
naso sam di ima za kupit , a sad me zanima da li je to neko koristio i da li se mogu di nabavit mape da nemoram kupovat?
Printable View
jer mi moze neko reci dal ima ovog za kupit kod nas?
naso sam di ima za kupit , a sad me zanima da li je to neko koristio i da li se mogu di nabavit mape da nemoram kupovat?
Pitao sam čovjeka koji je imao to jer sam si i ja to namjeravao kupiti pa mi je reko:
Nije ti to baš neka solucija, svaki put kad hoćeš neku mapu mora se spojiti na net poslat podatke vratit, izvest cijeli šou dok ne dobiš nazad di se nalaziš, dakle treba ti i konekcija za net...
Ovo nema veze sa samim GPS modulom, nego sa koristenim softverom. Sam modul se i spaja izravno na satelit, niti ne moze drugacije.
Dakle, mobitel ODMAH zna gdje se nalazi (apsolutne koordinate koje mu salje GPS modul), ali ne moze to "nacrtati" dok nema mapu, a softver nema ugradjene mape nego ih po potrebi skida s neta.
Isti problem je i na P1 sa softverom koji dodje uz njega, problem se rjesava koristenjem drugog softvera koji ima offline karte.
Da, točno tako ali to je po meni komplicirano i glupo. Mobiteli imaju dosta memorije na kartici, mogli su napraviti karte koje se skinu na mob a ne svaki put se spajati na net i skidati kartu.