Ovako imam Hp rz IPAQ 1710 imam Windowse 2003 dali postoji mogucnost izmjeniti postijece sa novijim Windowsima i kako?
Printable View
Ovako imam Hp rz IPAQ 1710 imam Windowse 2003 dali postoji mogucnost izmjeniti postijece sa novijim Windowsima i kako?
Iz osobnog iskustva znam da to baš uvijek nije moguće. Npr. za HP hw6915 HP nije nudio i neće nuditi upgrade to WM6.0 (inače je tvornički instaliran WM5.0).
Koliko sam shvatio jedino preporučljivo je instalirati na HP uređaje baš njihove ROM updates. Dakle, ako HP nije službeno ponudio baš za tvoj uređaj upgrade na neki noviji OS, ništa od toga.
Zašto baš HP ROM upgrade? Nije da se previše razumijem no ti embedded OSovi dosta su prilagođeni svakom pojedinom hardveru uređaja tako da npr. WM6 u ASUS p750 nije identičan WM6 u HP 614c. Naravno isti je to OS no sigurno se u sitnicama razlikuje (nekom driveru baš za P750 chipset, nekom pomoćnom utilityju baš za 614c SIM hardver i sl.)
Dakle, nažalost "tough luck" ako HP ne nudi upgrade. Najbolje ti je pitati njih, ako si spreman eventualno i platiti upgrade. Ako ne nude upgrade onda si osuđen, kad tad, na novi uređaj (što im i je cilj, ako hoćete novi OS, kupite novi uređaj - korporativna logika).
Evo osobno sam imao HP hx2750 koji je došao sa Windows 2003. HP je u jednom trenutku za određenu naknadu ponudio baš za taj uređaj upgrade to WM5. Skinuo sam ROM update sa nj. sitea, slijedio upute (obavezno pazio da uređaj slučajno ne ostane bez napajanja tijekom upgrade-a) i sve je prošlo bez problema. Kako hx2750 ima npr. i fingerprint reader, čak je i to nakon upgradea na WM5 radilo (to ti je ta razlika u hardveru, od modela do modela). Eto, sve na hx2750 bilo je popuno funkcionalno kao i prije upgradea (i taj security dio također).