Naime imam problem sa mojim 1394 hardwerom.Problem je u tome sto ga kompjuter uopce ne detektuje,a imao sam ga odprije i radio je.Windows je frisak.Da li mozda treba driver za njega,trazio sam na googleu al su ponudjavali samo neke programe.
Printable View
Naime imam problem sa mojim 1394 hardwerom.Problem je u tome sto ga kompjuter uopce ne detektuje,a imao sam ga odprije i radio je.Windows je frisak.Da li mozda treba driver za njega,trazio sam na googleu al su ponudjavali samo neke programe.
Nisam potpuno siguran je li ovo pitanje da Digitalnu fotografiju ili Racunala.
Nekako ipak mislim da je za podflrum Racunala, jer ako sam dobro shvatio imas problem sa device driverima, dakle WIN OS ne detektra firewire portove na maticnoj ploci.
Rijesenje jest skidanje kompletnih drivera sa neta za maticnu plocu koju posjedujes. Ako ne znas o kojoj se ploci radi, otvori kuciste i jednostavno procitaj sa ploce. Zatim odi na WEB stranice proizvodjaca i sa support dijela site - a skini odgovarajuce drivere. Nakon instalacije tih drivera, ne bi smjelo biti problema.
nisi shvatio
meni treba driver za 1394 port a ne za maticnu.ili mozda grijesim
u pitanju je Asus maticna
Intel(R) Celeron(R) CPU 2.80 GHz 2.79 GHz,1,50 GB of RAM Physical Adress Extension
a karticu sam naknadno kupio
EDIT:Prije je stojala u drugom kompu i radila je tj pronasla je sama hardware.Takodjer je radila u ovom istom kompu ali tek kad sam ga kupio i ugradio.Da se nije mozda kartica ostetila
evo screenshoot pa da vidite sta nedostaje:
http://img90.imageshack.us/img90/479...5508jo3.th.jpg
Onda ti matična nema veze s karticom jer su odvojene - uz karticu bi trebao dobiti drivere osim ako nije predviđena za plug&play (da je windowsi automatski detektiraju).
Pogledaj po kartici ima li neko ime ili broj, nešto po čemu bi je prepoznali. Moglo bi pomoći ako si dobio s njom neke papire ili račun..
EDIT:
Na slici nema 1394 porta, logično jer nemaš ni drivere.
prije je bila detektirana,odnosno predvidjena je za plug&play
jeli to onda kvar u kartici
pogledaj kak ti veli xlr, model kartice ili bar čipa na njoj.
Dal u device manageru imaš išta pod upitnikom?
Probaj drugi pci slot.
stavi drajver cd u cd rom,otvori device manager
http://i25.tinypic.com/14cgmkj.png
i vidi jel negdje žuti upitnik stoji.ako da,klkni dva puta i izaberi "update driver"
ako ne pretražuje sam cd rom,izaberi u opcijama gdje da trži i odaberi cd rom.
napravi to prvo pa javi...da ti ljudi dalje znaju odgovorit.