ovako...imam zvucnu Realtek AC'97 i instalirao sam potrebni driver za windows vistu medjutim windowsi mi jos uvijek ne prepoznaju zvucnu karticu koji bi mogao biti problem?:cry:
Printable View
ovako...imam zvucnu Realtek AC'97 i instalirao sam potrebni driver za windows vistu medjutim windowsi mi jos uvijek ne prepoznaju zvucnu karticu koji bi mogao biti problem?:cry:
pa vista bi trebala već sama po sebi imati taj driver...i kako to mislis da je ne prepoznaju, u device manageru ti je upitnik ili nema nicega?
pa da upitnik je i pise realtek ac'97 ali instalirao driver i jos uvjek mi je tamo pokraj ure zvucnik s x-om
znaci on prepozna zvucnu karticu ali ona kao da ne radi i dok idem update driver kaze da je updateani a prije na xp-ima radila....odnosno napise mi no audio output device is installed
koja je maticna u pitanju? odi na stranicu od proizviđača matične i skini najnovije drivere za zvučnu
dakle nes drugo?
pa nije maticna upitanju nije mi zvucna on-board nego je zasebna stavljena u PCI slot i nema veze s maticnom dakle nije onboard
bio sam na str od maticne as rock i ima drivere samo za ME i 98 kamoli za vistu ne pa eto sve sto sm mogao i sa dvd-ova raznih casopisa sve sto sam mogao sam instalirao svaki driver..al neece..neznam koji je problem na xp-ima je normalno sljakala uff s novom vistom novi problemi:funny:
Pa sam si rekao: ta kartica nema drivere za vistu. Koliko je stara? Ako je starija od 3-4 godine, vrlo vjerojatno neće šljakati pod vistom. Tako je meni bilo sa matičnom koja je kupljena 2005. i za koju ne postoje driveri za vistu tako da nisam uspio instalirati sve potrebne drivere, tako da sam na kraju morao se vratiti na XP.
ah shit..a ima mozda za kupit koja jeftinija zvucna...sry na offtopic
120 kn creative labs
http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=001547
imas i jeftinijih ali ne pise da imaju podrsku za vistu
Pa pogledaš na njihovim stranicama ima li ili nema podršku. Uostalom, ako ih prodaju, moraju imati podršku, jer sigurno ne prodaju komad hardwarea star 3-4-5 godina.
imao sam isti problem ali nakon 2 windows vista updatea ...je vista sama prepoznala i instalirala drivere i sad radi bez problema...
ma probat cu ja updateat ali tek sam instalirao vistu i sve mi je to novo pa bi mi mogo neko objasnit kako updateat jer ja probao neki check for updates na ctrl panelu ali napise error code 80027.....
dal si stavio zadnji driver s realtekove stranice??
da al nece hehe
Neznam ali meni to smrdi na maticnu.. odnosno problem s maticnom i driverima za vistu.. ako nemas drivere od svoje maticne za vistu bolje bi ti bilo da se vratis na xp. moja preporuka.. a to mi je pravo cudno zasto nece ako je vec ocita.. pokusaj ovako napravit.. izvadi zvucnu s maticne ploce pa je ponovo stavi a zatim upali komp. ako ti on nejavi automatski da je pronasao novi hardwer onda mislim da je problem s maticnom. a ako ipak javi a nemozes instalirat onda s zvucnom i njezinim driverima za vistu. ja tako mislim
ma nemorate se trudit gotovo je close thread kupio soundblasterovu za 200 kn znao da se nemoze rijesit prob...ali thx anyway
Najvjerojatnije sam izletio,al post je bio editiran vise puta, tako da... Nema veze,moja isprika! :respect: