novi stadion ili preuređenje Maksimirskog stadiona
Svi znamo da se zadnjih dana/tjedana/mjeseci puno priča o tome da postoji mogućnost da se stadion NK Dinamo-a preuredi stari stadion ili da se sruši i da se izgradi novi na nekoj drugoj lokaciji...
Nešto se pričalo o Kajzerici, o Laništu (gdje se gradi rukometna arena) ili da ipak sve ostane u Maksimiru...
koliko sam ja pratio po novinama, preređenje Maksimirskog stadiona (dobrim dijelom rušenje i građenje novog) bi stajalo najviše novaca, dok bi građenje novog stadiona na nekoj drugoj lokaciji stajalo po nekim procjenama skoro i duplo manje...
Za koju ste vi soluciju?
Moje mišljenje je da bi stadion trebalo maknuti iz centra grada i sagraditi novi stadion, recimo u blizini nove rukometne arene, tako da se dobije odma i sportski kompleks, ili na Kajzerici, s tim da se presadi travnjak iz maksimira...
U prilog tome ide to što bi to koštalo manje, stvarale bi se manje gužve u gradu (pogovo poslije tekme, ako netko ide kroz maksimir).
Iskreno, meni je maksimirski stadion odvratan (što se izgleda tiče) a da ne pričamo o tome da nije sagrađen po propisima Fife/uefe (čak bi se trebao rušiti i dio sjeverne tribine, jer je pre blizu ceste, a i nema dovoljno parkirnih mijesta oko stadiona).
i u München-u je sagrađena Alianz Arena, koja je isto malo izvan grada (ako se nevaram)