-
E61i vs HTC TYTN
pozdrav ekipa...again
prije nego što me počnete opet koriti i psovat sve po spisku jer sam otvorio opet jednu usporedbu, opet trebam vašu pomoc
naime, imam E61i, star 4 mjeseca, i imam priliku ga mjenjat za Tytn...(odnosno MDA Vario 2- isti vrag)
e sada, da vas čujem, mjenjat ili ne?
dosta ljudi je ovdje jako pohvalilo tytn, a opet pohvalilo je i E61i.
da napomenem, imao sam vario, mob je bio ok, ali me nervirao nekvaliteta zvučnk za razgovore, naime jako je krčio, te nestabilnost softa...makar smatram da je za to bio kriv T-mobile oriđiđi ROM.
Od velike važnosti mi je jačina baterije, kvalitetan zvučnik za razgovore. MP3, kamera i filmeki su mi totalno nepotrebni..
Pa ajde dajte pokoji savjet, raspišite se, pardon na velikom postu i tnx
-
E61i je manji (tj tanji), lakši, ali ima sporiji procesor i ima jaču bateriju koja dulje traje...
Vario ima WM i TS koji je dobar za surfanje. meni je osobno WM malo kompliciraniji i treba više privikavanja, i nekako mi je čudnije tapkati po dipleyu kada želim nekoga nazvati nego kod E61i.
Također i pisanje poruke, jer se TyTn mora "otvoriti" ukoliko ne želiš po displeyu pisati sa prstom ili stlylusom... (al dobro, to znaš jel si imao Vario ;) )
Sve ovisi što ti treba i da li si se navikao na WM i TS , tj da li ti je to prednost u odnosu na E61i...
Moje mišljenje je da je TyTn bolji uređaj upravo zbog WM-a i TS-a, ali i nešto kompliciraniji...
-
to što ima tytn ima brži procesor ništa ne znaći i ne može se usporedit jer se ne radi o istom OS-u , moja je preporuka da ostaneš na e61i
-
Iako je e61i ultimativni messinger kako su ga neki nazvali, prednost bih dao Tytn-u iz puno vecih mogucnosti samog OS-a. TS je vrlo korisna stvar pri surfanju, i znam da je to veliki nedostatak na jednom stroju poput e61i.
Znaci ako hoces smartphone sa laksim phone funkcijama (tastatura na strani ekrana...) onda je e61i za tebe, ako pak zelis smartphone sa vise komunikacijskim funkcijama, odnosno laksi surf, windows okruzenje i ostalo, Tytn je za tebe.
Imao si Varia, tako da vjerovatno znas sto ocekivati od takvog moba.
-
pa tytn me najviše privlači radu surfanja, WM podržava jedan sigurnosni protokol koji nije podržan sa strane Nokie, odnosno symbian platforme, tako da je to još jedan plus.
Kakva je baterija na tytn-u? recimo uz približno sat vremena razgovora dnevno
E i još jedno....jel tko zna dal su ekrani na Variu 1 i tytn-u isti? jer vario ima katastrofalan prikaz na jakom suncu, gotovo ništ se ne vidi
-
Koliko se dalo pročitati o TyTN-u kad je izašao pisalo se da ima lošu vidljivost ekranana suncu, nemam ga pa ti ne mogu kazati, imam P3600 pa i nije bogzna kakva vidljivost na suncu bolju vidljivost ekrana na suncu ima Nokia, isto tako na Nokiju stavljam prednost kvalitetu zvučnika.
-
ok, a recite jel se tih 400 mhz dosta osjeti? jer da iskreno velim, vario je bio spor, ono dođeš u settings, klikneš tab connections i trebalo mu je dobrih 3 sekunde da uđe u connections
-
E, ima i ja sličnu dilemu, treba mi mob za multimediju i surf, WiFi.
Kak je sufat po mobu bez touch-a?
Razmišljo sam i o iPhoneu...