Skinuo sam novi update za N73 i sada imam nokia maps program. zanima me kako ubaciti kartu Rh i Europe da ih mogu pregledavati. Da li ako kupim bluetooth gps reciever bude on radio sa Nokia mapsom??
Printable View
Skinuo sam novi update za N73 i sada imam nokia maps program. zanima me kako ubaciti kartu Rh i Europe da ih mogu pregledavati. Da li ako kupim bluetooth gps reciever bude on radio sa Nokia mapsom??
prvo si skineš Nokia map loader
http://europe.nokia.com/A4509291
i onda kada ga instaliraš na kompu, slijedi upute za povezivanje kompa i mobitela i onda odabereš da hoćeš skinut mapu europe (cijela europa ima oko 1.6GB, u tome je i karta hrvatske).
Kada ti se to skine, automatski ti je skinuto na mobitelu... :)
Možeš najnormalnije pregledavati mapu bez GPS recivera... i najnormalnije bi ti trebala navigacija raditi sa GPS recieverom... :)
Hvala na odgovoru, ali šta je ta karta besplatna??
Samo da vas upozorim meni je prije par dana dok sam koristio ovaj program mape potrosilo sa računa 10 kn ( srića da na računu nije bilo više para ) ja predpostavljan da je to zbog toga što mi je bila uključena opcija koristiti mrežu sad san to isključio ali nisan još provjeravao oće li mi skinuti pare i kad je ova opcija isključena.
Usput samo da kaže da neznan koja je razlika kad je mreža uključena pri korištenju mapa ili nije.
Da to je upravo zbog toga,ti si skidao mape koje nisi do tada imao direktno sa interneta ato kosta da boli glava,imao si srecu...Inace imas u lijevom donjem kutu status skidanja (prijenosa podataka),to ti stalno mora biti na 0.0b,posto N73 nema wlan i nemas mogucnost da skines karte nekome drugome na racun:hrv: ,onda iskljuci koristenje mreze jer nemas bas nikakvu svrhu od nje...:respect:
Ja sam isključio tu opciju, skinuo karte i lijepo radi....čak imam i glasovne upute na hrvatskom za šta piše da se plaćaju...
Nemas glasovnu navigaciju nego glasovnu simulaciju,ogromna je razlika...mozes jedino ubaciti garmina ako hoces pravu navigaciju ali opet za to moras imati eksterni GPS prijamnik...:respect:
ja sam skinuo karte s neta i kad sam ih koristio do Zagreba i nazad (Dbk-a)
popapalo mi je nekih 30-tak kuna.
ali opet vrijedilo je
cekaj malo,ja sam iskljucio use network,tak da mi ne bi trebo0 skidat nista s racuna...(p.s. dobro glasovna simulacija)..ma da i to postane isritantno nekad..ma imam ja geminija,adriaroute 2.0 ali mi nekako nije precizan kad biram ulice i gradove..fakat je cudan malo,..pa sam mislio probat s nokia maps...nema veze budemo ga testirali malo pa cemo vidjet kaj je bolje....pozdrav...ak netko nade licence code ili nesto nek javi..
jel ima neki način da pregledava mapu hrvatske bez spajanja moba na net?
Tko mi moze reci kamo dolaze mape(zemljovidi),na microSD jel ide u cities\diskcache te koji prefiks imaju mape,nesto sam nasao ali je razdjeljena u 16 komada i jel to tocno?Dal mi moze netko to objasniti.Hvala unaprijed!
postoji li samo karta Hrvatske (samo nje, ne treba mi cijela EU)....te da ju instaliram na N73 i da ju mogu pregledavati, bez GPS-a.....znaci, ne treba mi navigacija vec samo karta na kojoj mogu pretraživati gradove.
napisao sam SAMO Hrvatska zato što imam SD od 2gb, a gore ste napisali da je karta EU 1,6gb ...
Mobitel je N73, kao što sam napisao
Hvala unaprijed! ;)
naravno, skines samo onu zemlju koja ti treba
pa jel vi to nemate već integrirano u PC suite?
pozdrav ljudi...
evo ja isto imam nokiu N73, ali imam problema sa nokia map loaderom. ne prepoznaje mi uredjaj kada ga spojim na racunalo.
skinio sam i instalirao nokia map loader. a na mobitelu vec imam nokia maps.
kada pokrenem nokia map loader on mi napise waiting for device... a recimo nokia pc suite mi radi najnormalnije.
zna li itko u cemu je problem ili kako ga rijesiti? ili makar da mi natukne bilo sto sto bi mi pomoglo???
ZAHVALJUJEM!!!!!
kad spojis usb kabel u mob NE odabrati pcsutie nego mass memory