nešto tipa hp ipaq 114 , 214... koje su prednosti, a koji nedostaci?
Printable View
nešto tipa hp ipaq 114 , 214... koje su prednosti, a koji nedostaci?
Ovisi o namjeni. Ako ti treba uređaj koji ćeš koristiti unutar firme, tipa za popis robe u skladištu ili nešto slično gdje ti nije potrebna nikakva komunikacija ili imaš pokrivenost WLAN-om, tad ti gsm čip možda ne treba. Prednost je valjda cijena (nisam provjeravao), a mana je to što nema GSM čip-a :-)
po meni se ne isplati
uz mobitel joj dodatni uredaj u depu....
a ..ipak pda još imaju puno veči ekran.. nešto bolji soft.
Ja imam Fujitsu Siemens C550 i posebno GPS čip (koji sam preko ebaya kupio za 40 Eura). Skroz sam zadovoljan PDAom, pogotovo VGA ekranom i 524Mhz procesorom. Što se tiče GPSa, mali je i ionako ga rijetko koristim, kad idem na dalji put pa mi nikad nije bilo bed što se "prostora" tiče :)
ne GPS, GSM čip :)
http://h10010.www1.hp.com/wwpc/image...ld_400x400.jpg
Operating system installed Windows Mobile® 6 Classic
Processor type Marvell PXA310 Processor
Processor speed 624 MHz
Display type TFT
Display size 3.5"
Video resolutions description 320 x 240, 65K colours, 16-bit
Keyboard Options: Bluetooth foldable keyboard
Standard memory 64 MB SDRAM main memory for running applications, 256 MB flash ROM
Wireless technologies Integrated WLAN 802.11b/g, Bluetooth® 2.0 with EDR
GPS receiver No integrated GPS
Integrated camera No integrated camera
Software included HP exclusive applications: HP iPAQ Help and Support, HP iPAQ QuickStart Tour, HP iPAQ Setup Assistant, Certificate Enroller, Asset viewer, iPAQ Wireless Manager, HP Photosmart Mobile, Bluetooth® Manager
Portability
Display type TFT
Display size 3.5"
Video resolutions description 320 x 240, 65K colours, 16-bit
Weight 114.6 g
Dimensions (W x D x H) 6.89 x 1.36 x 11.67 cm
Performance
Processor type Marvell PXA310 Processor
Processor speed 624 MHz
Standard memory 64 MB SDRAM main memory for running applications, 256 MB flash ROM
Keyboard Options: Bluetooth foldable keyboard
Pointing device Touch Screen and Stylus
Power features Battery: removable/rechargeable 1200 mAh Lithium-Ion (user changeable)
Connectivity / GPS
Wireless technologies Integrated WLAN 802.11b/g, Bluetooth® 2.0 with EDR
GPS receiver No integrated GPS
Synchronization tools Mini-USB desktop synchronisation cable
Expandability
Expansion slots SDIO high-capacity card slot
External I/O ports 1 mini-USB connector for synchronization and charging
Memory slots SDIO high-capacity card slot - for memory expansion
Software
Software included HP exclusive applications: HP iPAQ Help and Support, HP iPAQ QuickStart Tour, HP iPAQ Setup Assistant, Certificate Enroller, Asset viewer, iPAQ Wireless Manager, HP Photosmart Mobile, Bluetooth® Manager
Security management No security management
Multimedia
Audio Integrated microphone, receiver, speaker and one 3.5 mm 4 pin stereo headphone jack
Integrated camera No integrated camera
Multimedia HP Photosmart Mobile Software, Windows Media Player 10 Mobile
System features
Power requirements AC Power - AC Input: 100~240 Vac, 50/60 Hz, AC Input current: 12-17 VA, Output Voltage: 5Vdc (typical), Output Current: 1A (typical)
Ergonomic features 5-way navigation with press to activate, 4 programmable keys, voice recorder, 1 power button, 1 reset button
Warranty standard statement 1 year pick-up and return service, 90 days technical support for software, may vary by region
Operating humidity range 85% RH
Box content Removable/rechargeable Lithium-Ion 1200 mAh battery, AC adapter with power cord, 1 mini-USB synchronization/charge cable, stylus, slip case, HP iPAQ Companion CD, documentation kit
Operating temperature range
http://www.unwiredview.com/wp-conten...e-handheld.jpg
Full specs for HP iPAQ 210/241 Enterprise Handheld include:
Integrated WiFi – 802.11 b/g with WPA2 security
Integrated Bluetooth® v2.0 with EDR
Microsoft® Windows Mobile® 6 Classic
Microsoft programs included: Office Mobile, Office Outlook® Mobile, Internet Explorer Mobile, Windows Media Player Mobile
Marvell PXA310, 624MHz
4-inch transflective TFT 260K color 480 x 640 pixel (VGA) touch panel display with LED backlight
64 MB SDRAM main memory for running applications
256 MB flash ROM
24 pin connector, mini USB, SDIO, CF (Compact Flash)
Integrated microphone, receiver, two speakers, 3.5mm 4 pin headphone jack
9-way navigation with press to activate, 4 programmable, voice recorder, power, reset buttons
Bluetooth Manager, Certificate Enroller, Asset Viewer, HP Photosmart Mobile, iPAQ Wireless, Today Panel Lite, HP QuickStart
Tour, HP iPAQ Setup Assistant, HP Help and Support, HP Enterprise Mobility Agent, HP Mobile Print
126mm x 76mm x 16mm (4.96” x 2.99” x 0.63”) dimensions
Up to 192g (6.8 oz) Weight
Ups, sorry za onu grešku od ranije. U svakom slučaju stoji da sam zadovoljan svojim non-GSM PDA-om :) Jedino na što bih ja osobno gledao prilikom kupovine sljedećeg je više RAMa. Moj ima 64 i to mi se ponekad pokaže premalo, pogotovo ako kad surfam želim otvoriti više tabova pa mi prijavi da nema dovoljno memorije.
po mome , koji cesto koristim mobitel i barem mi 5 puta godisnje ispadne iz ruke ili depa... mislim da je bolje imati posebno mob , a posebno pda... moj je asus a696 - moram rec da sam zadovoljan :)
prestavio sam nove hp PDA non GSM..oni su gore...
meni je bolje imat izdvojeno.. jer nema takvog moba s velikim ekranom.. tako jakim procesorom..(624Mhz!!!!!!!!!!!!!)
i kartice do 32 gb!!
Ali pazi, oba modela imaju 64mb SDRAMa. Ne znam koji non-GSM PDA danas dolaze sa 128 ali moja bi ti preporuka bila da se barem raspitaš.
pa normalno je da je bolje imat odvojeno...iskreno ne znam zasto itko uzima pda i gsm u jednom?..i da je jeftnije rađe bi imo odvojeno, i meni je problem velike stvari nosat i trudim se sto manji mob imat..sto tanji..ovak mogu uzet mob tebljine 10mm, a pda nosit kad mi zatreba a ne uvijek imat ga sa sobom jer moram bit dostupan il zelim telefonirat i da nosim ciglu sa sobom...
cak i kad nosim zajedno nije mi problem nosit mobitel debljine 1cm u đepu,
pda potrosim za 3sata ak ocu i onda sam dalje nedostupan, mobitel mi traje po par dana baterija...znaci pocket pc koristim bezbrizno, kad krepa krepa, makar ima jaku bateriju 1440maha, brzo to se moze istrosit, a mob je uvijek tu...
ne vidim ni jednu predost imat to dvoje u jednom, nego samo kao mana,
na ppc si uzmem ekran velicine 3.5'' il veci, a di bi to stalno teglio sa sobom, kad idem van npr il nesto, boze sacuvaj....
ppc solo, mobiteli su mobiteli , mali i sluze za razgovarat i drzat bateriju...:)