Pri kupovini HD LCD-a, kolika je zapravo razlika izmedu ove dvije rezolucije u naslovu? U praksi nekako sumnjam da tih 68 piksela vise ista znaci, no zanima me koji odabir je bolji kad bi imao dva slicna televizora sa tim rezolucijama.
Printable View
Pri kupovini HD LCD-a, kolika je zapravo razlika izmedu ove dvije rezolucije u naslovu? U praksi nekako sumnjam da tih 68 piksela vise ista znaci, no zanima me koji odabir je bolji kad bi imao dva slicna televizora sa tim rezolucijama.
potpuno je zanemariva jer ni jedna ni druga ustvari nisu puna HD reza.puna rezolucija je 1080 P,tako da ova mala razlika je beznacajna.
Nisam niti namjeravao uzeti full HD LCD jer a) nemam para za to b) nema sadrzaja za njega
Dovoljan mi je skok sa 40 cm SDTV-a na HD, a 1080 mi nije bitan trenutno. Zanima me konkretno sto mi znaci ako uzmem TV koji nije totalno 720p kompatibilan?
kako mislis koji nije totalno 720p kompatibilan?
720p mogu prikazat svi trenutno dostupni lcd i plazma ekrani sa oznakom hd ready.
Znam da moze, no kakva je razlika, dal se tih 68 piksela primjeti i dal mi radi ikakvu razliku?
dvaput za redom ne ;), ali ne razumijem koje je pitanje zapravo ovdje ...izmedu cega se ti dvoumis?
Ne dvoumim se oko nicega, nego me samo zanimalo dal postoji razlog zasto bi uzeo 768, a ne 720 LCD :)
cijene LCD-a sa podrskom za 1080 p naglo padaju i mozda je bolje pricekati.
Sad mene zanima za ubuduće: HD rezolucija 1080p, da li se može gledati na TV koji ima 720p?
Koliko ja znam:
1. HD ready televizori sposobni su prikazati Full HD, odnosno prilagoditi je svojoj rezoluciji
2. Full HD se ne isplati za televizore manje od 50" jer je golom oku ta razlika neprimjetna na manjim televizorima
razlika je primjetna iza 4m udaljenosti i na 42".
Vuki
dolazi Ultra HD rezolucija 7680x4320,a prototip je predstavio upravo Samsung.= Citat =:
Kao i svemu novome nakon nekoga vremena.
Dolazi nova LCD revolucija iz Samsunga(odakle dalje) tako da za godinu dana bude puno nižih cijena.