znaci sad trenutacno imam t-com 2mb/s flat koji placam oko 230/240kn
sad dali mi se isplati uzet optimin :satan: 6mb/s flat koji dode 258
kad mislim ~isplati~ dali im je BRZINA stabilna kao u t coma :confused:
Printable View
znaci sad trenutacno imam t-com 2mb/s flat koji placam oko 230/240kn
sad dali mi se isplati uzet optimin :satan: 6mb/s flat koji dode 258
kad mislim ~isplati~ dali im je BRZINA stabilna kao u t coma :confused:
Neznam jesi li vidio opasku uz brzine od 4 i 6 mbita:
"Mogućnost realizacije OptiDSL brzine 4096/640 i 6144/640 ovisi o tehničkim mogućnostima."
Ako živiš blizu centrale i ako su ti telefonski vodovi sigurno ispravni (nisi nikad imao problema s njima), onda bi ti brzina trebala biti stabilna.
Moj savjet bi ti bio da uzmeš recimo 3mbita paket za početak i isprobaš uslugu OptimaBlast:
http://www.optima.hr/optidsl.aspx
"Ako trebaš jaako brzi daunloud ulogiraj se na korisničke stranice i tamo klikni na crveni gumb i 6 sati imaš internet na najvećoj brzini koju tvoja žica može podnijeti* - i to te košta samo 5 kuna.
*Ako živiš blizu telefonske centrale i tvoje su parice u dobrom stanju, možeš dohvatiti do 24 megabita po sekundi. Prvi sat svaki mjesec je besplatan, pa možeš testirati što stvarno dobiješ"
Za 5 kuna provjeriš kolko najviše možeš potegnuti, ne sklapaš ugovor na brzinu koju (možda) ne možeš imati i uvijek možeš podignut brzinu (bar kod "konkurencije" možeš).
Evo tocno sam ja ovo napravio. Uzeo sam optimu 3 Mbps i flat, sto me kosta 150 kn, jos uz to je telefonska pretplata na optimu jeftinija za 10 kn.
Kad mi treba jaci download ja udrem blast i onda mi se brzina zna popeti i do 800Kb/s pri skidanju. Tako da ti ovo preporucam, naravno, ako ti je optima dostupna!
ako potpišeš ugovor s optimom, na mjesečnoj bazi možeš mijenjati sve tarifne opcije (tarifni paket, paket prometa, brzinu...), besplatno.
i, također, ako uzmeš brzinu od 6mbita, koju nisi u mogućnosti primiti, plaćati ćeš onu brzinu koja ti se realno može isporučiti...