Pomoc pocetniku u vezi domene i foruma
Evo, kako vec sam oko 4-5godina na internetu, pa tako i po forumima sudjelujem (vecina moga vremena na internetu)... Zamislio sam pokrenuti svoj projekt, u vezi lokalnog fourma, nemislim ovag opcenito jer ih ima stvarno pun k, nego za ljude na mome podrucju [lipovljani, kutina, novska]
Prvo i osnovno treba kupiti domenu, meni bi bilo pozeljno kupiti .hr domenu, ali koliko sam cuo, dosta kosta, treba se sa papirologijom natezat i to..pa mi je najjednostavnije kupiti .com domenu. Zanima me koje usluge sve daju kupnju domena, koliko kosta i jel se to mora vrsiti preko paypal-a [jer jos nisam punoljetan]??
Pa sam razmisljao o vbulletin verziji foruma, koliko sam cuo po internetu to je najsigurnija licenca foruma, sto se tice toga hackovanja...i nekak najljepsi je dizajn. Zanima me koliko se placa ta licenca (vbulletin), kako se to stavlja na internet, jer sam onak pocetnik u vezi html, php, css...ali znam ponesto, najvise kako sam radio na blogovima, imam iskustva...znam da se treba preko FTP uploudat...
I koliko bi to sve zajedno kostalo...eto volio bih pomoc, ejr sam pocetnik, a trebao bih bas forum na ovome lokalnom prostoru
hvala!:wave: