HP iPAQ 614, new toy from HP
Eto, mali preview, dobio sam na nekoliko dana novi po meni obecavajuci model HP-a.
Radi se o vrlo kompaktnom smartphoneu, rekao bih naslijedniku 514 serije.
Od glavnih "sastojaka", dici ga Marvell PXA270 Procesor od 520 Mhz, korisniku je raspolozivo 128 MB SD Ram-a i 256 MB flash ROM-a. Tezak je 145g, sa 2.8 inchnim TFT ekranom rezolucije 240x320 pixela touch screen sa 65k boja i led pozadinskim osvjetljenjem.
Naravno, OS je Windows Mobile 6.0 Pro.
Komunikacija: WLAN 802.11b/g, Bluetooth 2.0, GSM/GPRS/EDGE + 3G HSDPA
GPS ugradjen u uredjaj.
Memorija se prosiruje 64-bitnim Micro SD slotom.
Kamera je 3 mpx.
Baterija je 1590 mAh,Lithium Polymer.
Moram priznati da me je na njemu odusevio Smart Touch Wheel i Thumb Scroll Whell.
Vise dojmova uskoro.
Osobno mi se svidja iako nedostaje qwerty tipkovnica, po meni pravi business kompaktan mob.
Slika:
http://img137.imageshack.us/img137/6...2007bd4.th.jpg
http://img405.imageshack.us/img405/2...2007nk5.th.jpg
par zgodnih sitnica na 614c
još par (meni) zgodnih sitnica:
... na gornjem boku uređaja, mala metalna tipka automatski stavlja uređaj na vibru (vrlo praktično u odnosu na hw6915 gdje se isto moralo "odskrolati" sa volume-buttonom što je iz iskustva bilo često frustrirajuće jer je taj scroll kroz nivoe glasnoće uvijek "zapinjao" prvo nikako da se pomakne, a onda odleti do kraja min ili max; uglavnom zasebna tipka samo za to - vrlo praktično i jednostavno)
... kad se npr. sluša muzika kroz Windows Media player, moguće je pritisnuti tipku Power koja gasi ekran (i štedi bateriju bar što se osvjetljavanja displaya tiče) - napredak u odnosu na hw6915 gdje bi ista akcija automatski zaustavila reprodukciju muzike
... candybar form factor - meni osobno prednost, svaka hvala querty tipkovnicama no ako želite uređaj ipak većinu vremena koristiti kroz razgovor, querty je po meni samo višak (traži više prostora na uređaju, dvije ruke za korištenje i sl.) - naravno, ako uređaj koristite puno više za pismenu komunikaciju, querty je vrlo praktična stvar
... WM6 Outlook full HTML message support - konačno email poruke izgledaju baš onakvima kakve su poslane tj. nema više defaultne konverzije iz html u text format - osobno smatram ovo VELIKOM prednošću jer želim vidjeti poruku onakvom kakvu ju je pošiljatelj poslao a ne konvertiranom/reduciranom svedenom na čisti tekst (kao što je to slučaj na WM5 i starijim OSovima)
toliko za sada ... :)