Eto i ja bih krenuo u teretanu pa me zanima jel ide ko od forumasa,za koliko se vide prvi rezultati,koje bi sprave preporucili,koje vjezbe kod kuce {sklekovi,trbusnjaci...},i jos jedno pitanje jel ko uzimo steroide i ima li sad problema?
Printable View
Eto i ja bih krenuo u teretanu pa me zanima jel ide ko od forumasa,za koliko se vide prvi rezultati,koje bi sprave preporucili,koje vjezbe kod kuce {sklekovi,trbusnjaci...},i jos jedno pitanje jel ko uzimo steroide i ima li sad problema?
steroide?!?!?!?!? ti nisi normalan ;) znaš da je to zakonom zabranjeno? Nisam nikada probao, niti bi ikad probao, a problema bi mogao imati kojekakvih, proguglaj malo...
najviše informacije o vrstama viježbi i njihovom pravilnom izvođenju možeš naći ovdje >> http://www.exrx.net/Lists/Directory.html
ako te baš zanima neki program probaj na http://www.t-nation.com/ možeš naći hrpu dobrih članaka, početnicima obično preporučuju beginners blast-off program probaj ga naći u arhivi..
kada će se rezultati vidjeti ovisi o jako puno faktora, što se same kilaže tiče računaj da ćeš već nakon mjesec, dva vidjeti napredak... ostalo ovisi o tome koliko imaš masnog tkiva i kako tvoj metabolizam funkcionira, evo baš sam naletio na još jedan koristan link koji nikako nemoj preskočiti http://www.bbfaq.tk/
sretno ti bilo, a ako imaš još nekih konkretnih pitanja nemoj se ustručavati...
Such as: Koji ce ti to vrag???= Citat =:
Poslao: gog
sretno ti bilo, a ako imaš još nekih konkretnih pitanja nemoj se ustručavati...
to je u rangu silikona :-X
a ne, steroidi su daleko opasniji od silikona. daleko!
Najbolji sport je dizanje gemišta i sličnih vrsta tekućine.
:lol:
Onak usput,ak se ne želite patit cijeli život, višak kila vam ne gine, prije ili kasnije.
..."sljaka",da pretpostavim,ti to onak,iz iskustva...
pa zato u teretani postoje ljudi koji ti govore kak vježbat, s kojim spravama počet i reguliraju ti težinu utega.= Citat =:
Poslao: nimda
ma najbolje ti je dnevno kod kuće napravit 300-500 trbušnjaka, a u teretani su ti najbolji utegi...u teretani ak se trudiš rezultati će se brzo vidjeti
@hrvoje, evo ti izvadak iz faq-a:
10. Prednosti bodybuildinga
Smanjeni postotak masnoca i veca misicna masa imaju veliki utjecaj na smanjivanje rizika od kardiovaskularnih bolesti i na gotovo posve uklonjen rizik od inzulin-ovisnog dijabetesa.
Takoder ima veliki pozitivan ucinak na psihu i na prakticno sve druge sustave, od lokomotornog, preko sprecavanja gubitka misicne mase uslijed starenja, pa do sprecavanja
osteoporoze i povecanja gustoce kostiju. Priznali to ili ne, misicavo cvrsto tijelo JE privlacnije suprotnome spolu!
Da postanete razvijeni kao profi bodibilderi treba puno godina treninga i jako puno drugih stvari koje SIGURNO - 99,9% - populacije nece ili ne moze raditi! Dakle nema bojazni da trebate uzimati 'zastitu od misica' :)
----------------
Znaš kako se kaže, u zdravom tijelu, zdrav duh. Meni osobno je uz sve to teretana i ispušni ventil...
...neka, neka otkrit' ćeš ti alkohol... ;D
:lol:= Citat =:
Poslao: dmi
nemoraš steroide uzimati,dopušteni i zdravi preparati su ti sasvim dosta
...npr. piva - pouzdano povečava tjelesnu masu a nit' or'o nit' kop'o... ;D
dobar :D Gle gog , meni to netreba , modza kad cu bit stariji . Mislim, treba mi fizicki , imam naslaga :) , al zakog moram zgledat dobro , za neku curu?jebe* curu koaj gleda samo izgled , a ja sam sa svojim izgledom zadovoljan.= Citat =:
Poslao: dmi
ali , sam ti izvoli teretanicu , nevidim inace nsi lose u tom , al to mi netreba.
ali hrvoje probaj,da vidiš koji če ti filing biti kad digneš uteg od 5 kg,a biceps ti sam kaj ne rokne...mrak osječaj..još kad počneš 7i pol dizat ,pa di če ti kraj biti
na 8 ?
teško
Podrazumijeva se= Citat =:
Poslao: Eminem
..."sljaka",da pretpostavim,ti to onak,iz iskustva...
U teretanu idem jednom tjedno, pošto mi dečko ide svaki dan (uz dan-dva odmora) onda sam i ja izdvojila jedan dan za teretanu i sad sam se navukla stvarno mi se sviđa to, naravno ja idem na definiciju ne na masu jerbo nebi htjela da ličim na one tete koje se baš time bave jer ono mi je odvratno, volim kad se vidi da imaš mišiće, ali malo ne pretjerano. Kod muških mi se naravno sviđa dobro oblikovano mišićavo tijelo, ali isto ne pretjerano.
...a tek kad se naulje...
Izgledaju mi kao za roštilj... ;D
tak sam ja svoju curu navuko na teretanu, pa sad ide više od mene... :)= Citat =:
Poslao: Mobyfan-ica
U teretanu idem jednom tjedno, pošto mi dečko ide svaki dan (uz dan-dva odmora) onda sam i ja izdvojila jedan dan za teretanu i sad sam se navukla stvarno mi se sviđa to, naravno ja idem na definiciju ne na masu jerbo nebi htjela da ličim na one tete koje se baš time bave jer ono mi je odvratno, volim kad se vidi da imaš mišiće, ali malo ne pretjerano. Kod muških mi se naravno sviđa dobro oblikovano mišićavo tijelo, ali isto ne pretjerano.
@Mobyfan-ica, ne moraš se brinuti da ćeš izgledati kao one nabildane tete, pošto je razlika u količini testosterona koju luče žene i koju luče muškarci ogromna...
@hrvoje, ne idem ja u teretanu zbog drugih ljudi nego zbog sebe, a ako ćemo iskreno teretana baš i ne pomaže toliko pri lovljenju komada, 90% ljudi kada vidi nekoga tko je dobro građen prvo što pomisli je da baš i nije najpametniji ;D
p.s. ne kužim zašto se za ovaj thread ljepe ljudi koje teretana ne zanima ;D
tako i ja mislim...idem u teretanu svaki dan i ne koristim nikakve tablete
Ako neko misli koristit nek uzima amino kiseeline ili kreatin od toga mu nece nista bit
Da znam pročitala sam u onom tvom linku, piše i da su žene puno izdržljivije... znam da nebi izgledala ko one nabrijane tete tak nisam luda, to je bila samo šala.= Citat =:
Poslao: gog
@Mobyfan-ica, ne moraš se brinuti da ćeš izgledati kao one nabildane tete, pošto je razlika u količini testosterona koju luče žene i koju luče muškarci ogromna...
@booky_boy, ja sam uzeo jednu vrečicu whey proteina prije par mjeseci, osobno imam problema sa hranom (čitaj: ne mogu se natjerati pojesti onoliko koliko bi trebao) pa ne unosim dovoljno proteina koji su potrebni za izgradnju mišične mase, napumpao se nisam, ali sam primijetio da se puno brže oporavljam nakon intenzivnog treninga
amino kiseline su ono što dobiješ nakon razgradnje proteina u organizmu, a one su osnova svega što nastaje u orgranizmu tako da praktički dođe na isto
kreatin nisam probao, to mi je već malo pretjerivanje, nisam baš toliki fanatik ;D
@mobyfanica, a ja sam mislio da su žene izdržljivije od muškaraca jer nam piju krv na slamčicu čitav život, zato i žive duže ;D