Moze li mi netko objasniti neke stvari o pinganju?
Znam da se koristi u svrhu provjeravanja postojanja neka IP adrese i to,ali moze li netko dati malo vise detalja???
I kako se uopce pinga?
Znam da se unese neka naredba u cmd,ali koja?
Printable View
Moze li mi netko objasniti neke stvari o pinganju?
Znam da se koristi u svrhu provjeravanja postojanja neka IP adrese i to,ali moze li netko dati malo vise detalja???
I kako se uopce pinga?
Znam da se unese neka naredba u cmd,ali koja?
http://www.mediacollege.com/internet/images/ping.gif
E sada da te pitam sto oznacavaju one brojke 46? (one sta se ponavljaju 4 puta)....Jeli to sto manja brojka veca brzina ili?
............= Citat =:
TTL - Polje vrijeme života paketa (engl. time to live) predstavlja brojač za ograničavanje životnog vijeka paketa. To je maksimalno vrijeme u sekundama takvo da paket može postojati na mreži. Smanjuje se pri svakom skoku i kad dosegne nulu paket se odbacuje. Ovo polje sprječava paket da kruži mrežom, što se može dogoditi ako se poremete tabele u routerima.
Ok,ajmo rec da sam skuzio...Hvala puno
ak osh neznam tocniji postotak samo dodaj
npr >ping www.cafe.mobil.hr -n 25
Ok,hvala obojici...Sto se tice mene moze lock
Ping ti je jedna od networski naredbi s kojom gledas kakva je tvoja veza s korisnikom ili klijentom.. ono sto ti pod time stoji ti je vrijeme koje prodje od tebe pa do njega i natrag.. a da se pri tome podaci ne izgube..Sto je to vrijeme krace veza je bolja i stabilnija.. tako bi ti bilo isto kad bi svoju vezu od neta provjeravo brzinu downloada i uploada.. imas to na OVOM linku da testiras brzinu s nekim od servera po cijelom svijetu