-
DVB-T tuner problem
Pozdrav!
Imam jedan problem sa DVB-T tunerom (mislim da se o njemu radi). Naime, počelo mi se događati da mi se kod gledanja digitalne TV u nekim trenucima počinje lomiti slika, čak je i nestane. No, to nebi bilo čudno da mi se to ne događa na točno određenim (istim) mjestima, kao npr. reklama za Tomato, VIP, neki šampon i sl., odnosno na mjestima di na slici ima puno bijele boje. Probao sam te iste stvari gledati na analognoj TV i bilo je OK. To mi se prije nije događalo, nego u zadnjih nekoliko dana. Kad se slika lomi, prvo postane siva, pa malo preskače, te nestane. Kad završi dotična reklama, onda je sve OK. Da li netko zna u čemu je problem?
Imam LCD TV Philips i neki Denver DVB-T.
-
Mogu samo pretpostaviti u čemu je problem... Mislim da imaš preslab signal i da pri scenama koje zahtjevaju veći bitrate (reklama za Tomato, VIP, neki šampon i sl.) se pojavi problem.
Koliko god je ovo na klimavim nogama, to je i jedini mogući odgovor, uz onaj drugi da ti je taj tuner krepo :(
-
hahaha...tuner ti ima ugradjeni anti-spam filter...filtrira reklame...a pa ako imas garanciju nosi ga na srevis...al najvjerojatnije je to vezano za signal...ugl kod mene u trnju signal je odlican, a kod cure mi (10min pjeske od mene) slika preskace
-
Kakav anti-spam filter? Mislim, vidim ja sve reklame, samo mi na par tih reklama dolazi do preskakanja i nestanka slike.
Da li bi mi bila bolja slika da kupim unutarnju antenu sa pojačalom od nekih 40dB za primanje analognih i digitalnih signala i onda na tu antenu spojim ovu sadašnju (riblju kost)...
Imam garanciju, ali tuner je star 2-3 mjeseca tak da me čudi da rikava...osim toga, to mi se počelodogađati unazad zadnjih tjedan dana. Ako ga i odnesem u servis, možda će njima raditikak spada, pošto se neće pojaviti niti jedna slična reklama.
Da li postoji mogućnost da je stvar u TV-u ili da se u blizini nalazi neki uređaj koji ometa DVB-T signal? Imam spojen i DVD player na TV putem SCART-a (kao i DVB-T), pa ak to ima kakve veze?
Zahvaljujem na pomoći!
-
Možda bi bilo najbolje rješenje da posudiš od nekoga (ako je moguće) neki drugi DVB-T tuner na jedan dan i ako se to ne događa na njemu ili je tuner neispravan ili je preslab signal (u ovo drugo sumnjam jer vjerojatno ti svi jefitnjaci imaju podjednako osjetljive tunere.)
Što se ometanja tiče sumnjam budući da nisam primijetio smetnje niti zbog mobitela niti bilo kojeg od uređaja, iako radi se o DVB-t USB tuneru za komp.