Kupujem svoj prvi dslr i izbor sam sveo na dvije opcije:
400d+17-40mm f4 L ili d80+sigma 18-50mm f2.8 hsm
Kasnije mislim uzeti canon 100mm ili nikon 105 makro, ovisno o pobjedniku gore navedene kombinacije.
Svaki savjet dobrodosao, unaprijed hvala.
Printable View
Kupujem svoj prvi dslr i izbor sam sveo na dvije opcije:
400d+17-40mm f4 L ili d80+sigma 18-50mm f2.8 hsm
Kasnije mislim uzeti canon 100mm ili nikon 105 makro, ovisno o pobjedniku gore navedene kombinacije.
Svaki savjet dobrodosao, unaprijed hvala.
Prilicno neizvjesna kombinacija.
Opcenito govoreci sa kombinacijom Nikon D80 tijela i Sigme 18-50 bi dobi kvalitetnije tijelo, a nesto losiju optiku, od alternative u obliku Canon 400D tijela i Canon 17-40 L objektiva.
Malo mi je tesko dati i konstruktivan prijedlog s obzirom na to da ne poznam tvoje fotografske navade. Naime, prilicno ti je specifican odabir objektiva ( s obzirom na cinjenicu da bi to bio prvi, dakle i jedini objaktiv koji bi koristio uz aparat). Ovi objektivi definitivno nisu prvi odabir ljudi koji se odlucuju na kupnju DSLR tijela.
Stoga mi to nekako ukazuje na to da imas specificnije zelje oko objekata kojima se bavis pri fotografiranju.
Imas li potrebe za klasicnom utilitarnom ili turistickom fotografijom...? Ako da, ova dva objektiva ce ti definitivno biti "prekratka" u tele dijelu. Sto najcesce fotografiras i koliko su te situacije svjetlosno zahtjevne? Ovo pitanje proizlazi iz cinjenice da si uz Canon 400D odabrao f4 objektiv (bez obzira na to sto se radi o L seriji) a uz Nikon tijelo f2,8 objektiv, koji bi vec upucivao na to da ti je potrebna veca autonomija podrucja rada bez bljeskalice?