Nisam do sad imao Nokiu. Preferiram simbiane. Da li bi se isplatilo mijenjat P990i za neki od njih? Kako se pokazao N80 zbog kliznog mehanizma? Kod P990i mi jedino smeta nepraktičnost dnevne upotrebe kad nema tipkovnice, a tako mi je lijepši.
Printable View
Nisam do sad imao Nokiu. Preferiram simbiane. Da li bi se isplatilo mijenjat P990i za neki od njih? Kako se pokazao N80 zbog kliznog mehanizma? Kod P990i mi jedino smeta nepraktičnost dnevne upotrebe kad nema tipkovnice, a tako mi je lijepši.
gle n80 i nema mehanizam jer nema nikakve opruge , već klizi po šinama , sam slide se zna olabavit no ako imaš garanciju u mobisu ( provjereno) če bez zafrkavanja promjenit tako da i mene to nije brinulo .. veći je problem baterija koja dost slaba za takav mob , al ako si naviko svaku većer punit mob onda i nije neki problem .. što se tiće softa dosta se poboljšao pd prvih verzija fw .. meni je bio on dosta dobar mob ma što drugi rekli
n73 sam imao na kratko , baterija je solidna , ekran dobar , sporija je od n80 .. ista stvar netko je hvali , nekome se zamjerila recimo zbog joystika ...
p990 - dobra baterija , malo kompliciranije spajanje preko wlana ( no to više prepisujem nečijem neznanju ) , bilo je isto problema sa fw sa prvim verzijama al i to je vše manje riješeno .. ima problema sa ram memorijom , kad se buta os ostaje malo slobodno rama.. kamera ok
Sve zavisi sta preferiras,dali mozes zrtvovat wlan zbog kamere...jer p990 je namjenjen poslovnim korisnicima i tu ispasta multimedija dok je na n73 multimedija na visini (kamera,zvucnici) ali nema wlan...e pa zbog tog neka sredina bi bila nokia n80 koja je malo losija po pitanju multimedije od n73 ali zato ima wlan stoga glas za n80 ukoliko bez wlana ne mozes:goodpost:
ako možeš , moja preporuka je da si nabaviš ( probaš) nokiu E61i ... ima dobru bateriju , odličan web preglednik , wlan , velik ekran , kakvu takvu kameru .. i qwerty tipkovnicu , i solidne kvalitete izrade
Tocno kako je Vatrogasac rekao, jedini dostojni zamjenik P990 je E61i, jer po meni N80 je vrlo lose napravljena (imao sam je), N73 se tu nema sto naci obzirom da je smartphone nizeg cjenovnog ranga.
Ovisi sto ti treba, meni za redovnu uporabu P990 sasvim dovoljno obavlja posao! i mislim da bi ga jedino e61i mogao zamjenit.
ja nikako ne bi preporucio N80.lose je kvalitete sa slabom baterijom.bolji izbor je E65 koja ima WLAN.
imao sam i N73 i bolja je od N80.monoblok je sto je prednost,bolje je izradjena iako pomalo skripi,ima jace zvucnike i bateriju,a i ekran je veci iako nize rezolucije.jedino nedostaje WLAN.
ako se razmisljas,onda svakako N73.
Na kraju sam uzeo N95.