Da li se ubacivanjem tih patcheva gubi garancija? Da li se na neki način može poništiti učinak nekog patcha? Da li patchevi mogu na bilo koji način ometati rad moba?
Printable View
Da li se ubacivanjem tih patcheva gubi garancija? Da li se na neki način može poništiti učinak nekog patcha? Da li patchevi mogu na bilo koji način ometati rad moba?
Gubi se garancija jer mijenjaš software na mobitelu, ali uvijek možeš napraviti backuup svog originalnog fullflasha, pa oni u sevisu neće znati da si nešto radia osim ako im sam ne kažeš ;)
Gotovo svaki patch se može poništiti sa funkcijom UNDO (npr. 4EFA72: DA8C0CBF FA6E96FA, znači zapisano je kako je bilo prije ubacivanja patcha, tako da se isti može povratiti; u ovom primjeru original je bia DA8C0...., i to smo zamijenilia sa FA6E...)
Patchevi su obično napisani da poboljšaju rad mobitela na ovaj ili onaj način, ali na žalost zna se desiti da patch dođe u neku vrstu konflikta sa software-om pa da zna zaštekati, ali na kraju se to sve da riješiti.
Uglavnom, napraviš backup fullflasha (originala) pa uvijek možeš vratiti na originalno stanje ako ti se nešto desi ili ne sviđa ;)
Puno ti hvala!!:klap: Skinuo sam v_klay 2.5 s tvoje stranice, ali kaže mi da još nešto fali... Di se može nać taj "loader" ? Kad hoću otvorit fullflash telefona traži nekakav "external editor"? Šta željeni patch se samo pemoće copy-paste tehnike stavi tamo di treba ("podaci za patch"...), pritisne instaliraj patch i to je to? Još jednom puno hvala!
Loader ti ne treba za verziju 2.5 samo za manje verzije, jer 2.5 ima podršku za M55. A što se tiče external loader-a, odi na moju stranicu i pod download/unlock/ skini M55 tool by p-gsm i sa njim češ moči napraviti backup svog fullflasha ;)
Samo podesi postavke koji ti je com port, brzinu na 115200 i Normal.
Pretpostavljam da znaš kako se čita fullflash i ubacuje patch pa ti neču objašnjavati, a ako slučajno neznaš, samo pitaj :)
eh da, samo copy/paste,
samo pazi da ti ispred teksta bude ; jer to je oznaka koja će sprijećiti da se to zapiše u tvoju memoriju. Dakle gdje god da je ; ispred to se neće zapisati u memoriju
Puno ti hvala na pomoći! Evo uspio sam ubacit neke patcheve, ali bih molio pomoć oko onog backupiranja flasha iz moba. Iz v_klaya sam pomoću m55 tool-pgsm pročitao fullflash, ali kako to spremit? Išao sam poslije na "flasher", pa "pročitaj memoriju", kad je to pročitalo, išao sam na "spremi kao datoteku" i spremilo je kao .bin. Dal je to dovoljno? Kako se kasnije taj .bin može ubacit u memoriju?
HVALA
da, to što si spremio kao .bin datoteku to je backup tvog fullflasha. Inače možeš nači backup i u obliku .fls, ali mislim da je bolje raditi .bin jer postoji više programa s kojim ih kasnije možeš učitati.
Nemoj izgubiti taj backup originalnog fw-a, ali kad ubaciš neke patcheve i kad ti sve radi ok, onda isto napravi još jedan backup, tako da ako kasnije nešto ubaciš pa ti zariba mob, da možeš ubaciti onaj zadnji flash, tako da ne moraš stavljati original, pa opet sve patcheve s kojim ti je sve radilo.
I tako s vremena na vrijeme napraviš novi backup sa novim patchevima.
Have fun ;)
Puno ti hvala na pomoći...
Ima tamo stvarno korisnih stvari, npr. onaj digiclock je super!
:)
znam, znam, u mom sl45 ima sigurno 100-ak patcheva. Totalno nabrijen. Ukratko - posve novi mob u starom kučištu.
Uživaj...
..."3atmr",sa orginalnim kabelom to se ne može radit,jel tak...
@jastreb
http://www.siemensfreaks.com , tamo imas objasnjeno kako ubaciti patch, a ako ti ni onda nije jasno, pošalji mail, pa ću ti objasniti ;)
@eminem
ne (osim ako nije modificiran)
Eminem, kupi neoriginalan kabel za 70 kn, to nije tako puno, a originalni prodaj nekome, jer ima stvarno dobrih i korisnih patcheva, pa je šteta nemoć ih stavljat...
V-klay mi ne radi sa mojim m55. Nemoze procitati memoriju. Piše povezujem...kratko pritisnem on/off i to ali nista se ne dogadja. Kabel je 70kn. pomoc...
koju verziju V_Klaya imaš? Samo zadnja verzija podržava M55, a za ostale ti treba loader...
Zadnja verzija V_Klaya je 2.5
Moraš skinut M55 tool by p-gsm i njega postavit, ideš u opcije->external editor of keyboard layouts, pronađeš ga, stisneš ok i onda ideš čitat fullflash.
ne trebaš u external layout, možeš bilo gdje, a možeš ga i posebno pokrenuti...
imam 2.5 v-klay. m55 siemens tool for q-gsm by wc, al tamo nema tih opcija. piše- waiting power on...
aaaa, pa tako reci. Mobitel ti mora biti UGAŠEN, i kad pokreneš program onda klinkeš na crvenu tipku moba (jednom ili više puta - dok ne počne proces) i paziš da ti se mob NE UPALI. I očitaj flash sa p-gsm, taj program radi 100% sa M55!!
Nema shanse, neće. Ni s jednim programom. Izgleda da kabel ne valja. U Solvensu kupljen.
Jeli kabel originalan siemens??
3aTmr, dal imaš možda neki patch da mi ne piše ono "sigurnost aviona" kad je pin isključen?
Je, orig. za siemens al pise gore C55. Mozda je to to.
Sa originalnim kabelom nemožeš ubacivat patcheve, morao bi ga malo modificirat, nešto u vezi napajanja je drugačije na originalnom, pa zbog toga nemožeš mob ni otključavat, ni flashat...
Eh, sa originalnim kabelom ne možeš ništa. Tj. ne možaš ga koristiti sa tzv 3-rd party software-om. Moraš imati NEORIGINALNI ili možeš odificirati oroginalni.
Razlika je u tome što originalni data kabel koristi napajanje sa mobitela (pa kad je mob ugašen, ne radi), a neoriginalni kabel ima napajnje sa kompa.
Sljaka je rekao da ima sheme za modifikaciju, pa se njemu javi u vezi tih shema
@Gen Mo'Kai
pogledati cu. Nisam siguran ima li za M55, ali znam da ima za sl45 i sme45...