U King Cross-u u Technomax-u je kupljen mobitel SE, imam za njega jamstveni list, al na njemu ne piše kad je kupljen niti niš samo je žig od Technomax-a! Trebalo bi ga nosit na servis, pa me zanima hoče uvažit garanciju pošto se zagubio račun?
Printable View
U King Cross-u u Technomax-u je kupljen mobitel SE, imam za njega jamstveni list, al na njemu ne piše kad je kupljen niti niš samo je žig od Technomax-a! Trebalo bi ga nosit na servis, pa me zanima hoče uvažit garanciju pošto se zagubio račun?
garanciju bez računa uvijek uvaže, ali ne znam kako ćeš ti njima moći dokazati kad je kupljen mobitel pošto na garanciji nema datuma . . .
tako da mislim da ti neće uvažiti garanciju, ali ništa te ne košta da probaš . . .
meni su u mobisu uvažili garanciju, a nije bila opće popunjena, ni sa datumom ni nista. Vazno je samo da ima onu naljepnicu od mobisa (u tvom slucaju elektro magica ak se ne varam)
Na jamstvenom listu je samo ovo:
http://img233.imageshack.us/img233/8...6645ut3.th.jpg
@bbbrljo
znam da me ništ ne košta, ali sad u zagreb ići badava to mi se isto ne isplati pa me zanimalo ak ima tko sličnih iskutava, i kak to riješiti!
Trebali bi ti primiti garanc bez beda, a ovaj štambilj je od microlinea jer su ovi u technomaxu uzeli od njih. nebi smjelo biti problema
A slika ti je... :) Datum se upisuje ručno i vjerovatno su ga zaboravili upisati. Stavi koji hoćeš, samo pazi da nije na dan kada trgovina ne radi da netko nešto ne posumnja. ;)
@fish
Slika je mutna al se vidi kaj se treba videti.
Znači stavim neki datum,bitno da potrefim dan kad je technomax radio, da ne stavim neki neradni dan/ blagdan....
hvala na pomoći, javim kak sam prošo!
Zašto bi ostavio bez datuma? Koji je razlog tomu? Tek mu tada mogu reći da mu ju neće priznati ili pak zajebavati. Datum se i onako ručno upisuje, pa neka ga sam upiše. U čemu je problem?
ma upiši datum i proć će ti bez problema
Ajde, onda nemoj upisati datum.
Inače, daj mi objasni zašto se datum upisuje na garancijske listove? Da možda ne zbog toga da se zna kada je kupljen i kada garancija istječe?
Boli njih kaj nema datum. Reći će da je jamstvo nevažeće i njega će poslati tamo gdje ga je kupio da se zajebava sa prodavačem, sigurno neće oni ići provjeravati u čemu je stvar. I da, prodavač popunjava garancijski listić, ali mu je sa ovim učinio medvjeđu uslugu i čovjek si može sam upisati datum. Da mu uređaj mora na servis nakon garancijskog roka, neka si fino napiše neki datum od 3, 6, 7 ili 10 mjeseci unazad i odnese ga na popravak.
uzmi kalendar i nadji neki dan koji je bio radni te upiši datum.
Većina servisa ne traži račun, a većina prodavača ne ispunjava garancije kako bi trebala.
Obzirom da se garancije ionako ispunjavaju rukom, a najbitniji element (zig, ovjera) ti imas onda mozes slobodno ispuniti datum i naljepiti imei ako vec nije.
Pitanje za IMEI: šta se on ne evidentira negdje u sustavu uz datum kupnje uređaja? Jasno da piše na garanciji + recimo da čovjek upiše vlastiti datum.
Može li se vlastoručno napisani datum i IMEI negdje usporediti sa pravim datumom prodaje napisanim od strane prodavača i istim tim IMEI brojem? Postoji li takav sustav uopće?
Ja sam jednom kupovao komad tehničke robe kod poznanika i nije mi bio upisao datum te mi rekao da si ga sam upišem u slučaju da mi zatreba garancija nakon godine dana, stoga ne bih rekao da postoji takav sustav.
i sto je bilo sa garancijom u ovom slucaju? da li je uvazena ili?