Naime dvoumim se između ova dva stativa pa molim ako ih je tko imao ili zna kakvi su da napiše svoje mišljenje. Radi se o ova dva stativa http://www.lowepro-deutschland.de/gi...tative_vt.html model 809 i vanguard mg-2. Unaprijed hvala!!
Printable View
Naime dvoumim se između ova dva stativa pa molim ako ih je tko imao ili zna kakvi su da napiše svoje mišljenje. Radi se o ova dva stativa http://www.lowepro-deutschland.de/gi...tative_vt.html model 809 i vanguard mg-2. Unaprijed hvala!!
O stativima se vec nesto pisalo ovdje:
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?...ghlight=stativ
Sto se usporedbe ova dva koja si naveo tice, ne mogu ih komparirati jer link koji si stavio ne radi.
Meni link radi normalno evo još jednog linka za ovaj giottos stativ
http://www.stativfreak.de/GALERIES/3...-809/index.htm pa pomozite!
Nisam ovaj stativ, niti i jedan od navedenoga proizvodjaca, imao prilike vidjeti u zivo. Prema fotografijama na linku, izgleda OK sto se opcija koje nudi korisniku, tice, ali je kvaliteta izvedbe na prilicno niskome nivou.
Moj odabir bi stoga bio Vanguarg MG 2. Ovo je stativ koji za ulozeni novac daje prilicno. Iskustva korisnika su pozitivna, a i moj dojam u zivo sa ovim stativom je bio prilicno pozitivan.
Jedino, malo problematicno u vezi sa navedenim Vanguardom jest njegova maksimalna visina, koja nesto visim korisnicima otezava rad. Ali sve u svemu smatram ga boljim odabirom od ova dva.
Na kraju sam skupio love pa budem uzeo vanguard pt-32 + glava. Da li je bolja glava sa kuglom ili bez konkretno u vemilu ballhead 300 ili ph55?
Vanguard pt32 je vrhunski komad opreme i moze se mjeriti i sa najboljim (razvikanijim) tripodima na trzistu. Iskoristiti cu priliku da samo napomenem, da se radi i o poprilicno teskome komadu opreme, koji tezi nesto manje od 3 kg bez glave, koja tezi jos dodatnih pola kile do 800 grama. Tako da je kompletirani tripod sa glavom poprilicno tezak, i dimenzijama, kada je u sklopljenome stanju, prilicno velik, i definitivno nije za upotrebu za turističku fotografiju, setacke ture i sl.
Sto se odabira glave tice, smatram kako je ph55 zahvalniji odabir. Ova ballhead glava je puno ogranicenija u radijusima kretanja, iako je jednostavnija i omogucuje brze promjene polozaja foto aparata. ph55 je izvrsna glava, vrhunske izrade i samo jedne sitne mane. Naime, vertikalni pomak aparata prema gore omogucen je samo do vrijednosti od 30 stupnjeva. Koji stupanj vise ne bi bio zgorega iako se to moze kompenzirati samim tripodom.
Pozdrav!Novi sam ovdje na forumu.Nisam vidio ovdje temu za stalak fotoaparata,pa rekoh da se malo pohvalim.Nisam ni znao koliko je stalak(ministativ)korisna stvar dok ga nisam kupio!Naime fotografisao sam nocne slike sa svojim digitalcem Olympus C 170 Camedia(vise se ne proizvodi!),i nisam bio zadovoljan fotografijama(mutne slike)dok nisam kupio prekjuce stalak(ministativ)za digitalce-univerzalni.Veoma sam zadovoljan sada nocnim slikama sa stativom!Ako neko ima slicnih problema-probajte sa stalkom i vidjet cete razliku!Postavio bih slike da vidite razliku,ali ne vidim kako da postavim ovdje slike!
Za slike pogledaj http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=181523&postcount=1
Pozdrav Ekipo,
mozete li mi reci koji bi od ova dva stativa bila bolja kupnja
Sony VTC R 640
Vanguard MG 2
ili mozda ima neki treće koji bi bio u kvaliteti ovih dva
imam Canon S3
hvala unaprijed
Sto se odluke o stativu tice, ona ne bi trebala biti donesena pred ekranom racunala.
Stativ je prilicno individualna stvar. Ovisi o aparatu kojega koristite, uvjetima u kojima najcesce fotografirate, vasoj visini i spremnosti da ga teglite uokolo.
Smatram da su Vanguard stativi vrlo kvalitetno rijesenje za svbakoga tko ne zeli ili nema potrebe izdvojiti ogromnu kolicinu novca za Cullmana ili Manfrotto modele. Dapace, smatram da je komparirajuci vecinu modela ovih proizvodjaca sa ponudom Vanguard stativa, njihova kupnja neisplativ izdatak jer za mnogo vecu kolicinu novca ne nude mnogo vise (ovdje se ogranicavam na stative koji nisu za specijalne namjene).
Stoga moja preporuka ide Vanguard stativu. I sam imam dva njihova stativa doma (uz jedan Manfrotto) i vrlo sam zadovoljan.
Savjetujem odlazak u Ve mil ili Konikom gdje je Vanguard izbor velik, svakako ponesti aparat sa sobom i isprobati ga sa stativima koji ti cijanom odgovaraju, i po dojmu na licu mjesta se odluciti.
Ja isto kupujem 'bolji' stativ, gledao sam Vanguard AK1 (220kn) i nije mi baš. Ali je zato Vanguard MG 2 super (cca 400kn)... Kad stignem pogledati ću još i Sony VCT-R640, o njemu sam dobre stvari (a ima i tu na forumu). On je oko 380kn, težak je 1200gr i baš zato mi je bolji izbor od Vanguard-a, on je 1610gr. Za non-dslr aparat su oba dovoljno čvrsta, a 400gr mi znači dosta.. Pa eto..
Samo da javim, ja sam uzeo Sony R640. Dosta je stabilan (moj fotić je oko 850 grama). Cijena 385kn u Sony centrima. Isprobao sam i Vanguard MG2 i lijepše se okreće i osjetljiviji je na manje pokrete, vjerujem da je bolji za kamere tj. snimanje. I teži je oko pol kile od Sony-ja.
ima li tko iskustva sa vanguard MK2 stativom?
krajnje je vrijeme da kupim stativ stvarno mi treba. ali isto tako nebi zelio sad za njega odvajati neku vecu svotu. ovak kosta u vemilu 200kn
Ja bih ti preporučio da odeš do dućana i pogledaš sam. Uzmi fotić sa sobom pa ga stavi gore i onda buš vidio jel dovoljno stabilan. Gledao sam taj AK2 i za 200kn je solidan, ja sam prije imao onaj najjeftiniji za oko 120kn i definitivno je bolji od njega. Odi negdje di ima više modela stativa (ja sam bio u VeMil-u) i onda najbolje vidiš razlike između modela
Pozdrav ekipo
Ja sam na fotosajmu u Zagrebu kupio vanguard MG2 i platio ga sa popustom 350 kn. U ducanima je 450 kn.
Do sada ga još nisam puno koristio al cini mi se dosta stabilnim i kvalitetno napravljenim.
preporuka stativa za canon S5IS?!
ja imam CANON S3 i stativ vanguard MG2 je sasvim dovoljan za taj fotic, pošto je S5 vrlo slican fotoaparat mislim da bi ti vanguard trebao odgovarati.
Kaj se stativa tiče, Bimi je rekao par postova gora najbitniju stvar glede stativa.
Stativi se NE kupuju na računalu. Aparat u ruke i obilaziti dućane i probati.
Evo ja sam upravo kupio VANGUARDOV MG-2....
U VEMIL-u košta 399 kn...
Dosta teški stativ....samim tim i stabilan.
Napravio sam par fotki na njemu....vidi se velika razlika u odnosu na slikanje iz ruke....
Jedina zamjerka s moje strane je nezgrapan zatik na oprugu koji struže po fotiću dok šarafite pločicu s navojem....
Iz tog razloga neću pločicu skidati s aparata
Vanguard MG-2 vs hama star 63
Koj preporucate? Gornja granica mi je oko 500kn , a koristio bi ih za Nikon D60 s kit objektivom
Od dva navedena moja bi oaluka bila MG2.
Hamini stativi opcenito u odnosu na Vanguard modele djeluju "krhkije" i nestabilnije.
Savjetujem uzeti u obzir i SONY VCT-R640 stativ.
Radi se o stativu koji nudi cak i nesto veću max nisinu u odnosu na navedena dva. Otprilike je jednakih specifikacija, ali je radi centralnih sipki jos dodatno stabilniji u odnosu na MG2 i star 63.