-
Mobitel kao termometar?
moze li se mobitel koristit kao termometar... naime imam se k750 i na kompu imam MyPhoneExplorer i na njemu mogu vidjeti kolika je temperatura baterije i kolika je temperatura samog uredaja...pa mislim da bi mogo postojat i program za mobac koji bi to ocitavo...postoji li to? i ako ima ko neka stavi..bio bi mu zahvalan
-
Ne znam da li postoji sam program, kod Siemensa npr. postoji skriveni meni u kojem je moguće očitati te dvije temperature, ali je njihova vrijednost vrlo upitna. Kako se sama baterija, a i sam mobitel u radu zagrijavaju nije moguće postići točno mjerenje temperature okoline, pa prema tome taj bi termometar bio vrlo netočan, pogotovo kod niskih temperatura. Ima tu još niz stvari koje utiču na mjerenje temperature, pa ako te zanima, možemo detaljnije.
-
hehehehe LOL
...smješno, svako tijelo koristeći neku energiju kao nus produkt ima i jedan dio isijavanja toplinske energije tako da teško da bi se mogli dobiti i približno točni podaci kao pravi termometar koji ne koristi nikakav izvor energije neko kemijski proces.
Kupiš si onaj mali termometar i mjerač temparature koji prodaju za korištenje u autu, ako ti baš toliko potreban.:jump:
-
a joj al ono bilo bi fora...a ono bar da vidim koliko mi je mob topao...lol..a imam cudne potrebe..a termometar je prilicno tocan..na kompu dok cita..u sobi mi 25 stunjeva..pise da je mob 25...a baterija 26...zato sta se puni preko usb..mislim da je sve to realno...e a ljudi kak ona ona neka nokija ima kompas u sebi...a sva je od zeljeza..kak moze bit tocan..
EDIT: nokia 5140
-
i za k750 imas patch kojim dobivas servisni meni ili tako nesto gdje imas opsirne informacije o mobu, medju njima i temperature- kolko se sjecam, potrazi tu negdje
a i kaj ce ti to, temperatura bi ti uvijek trebala bit oko 20-25°
edit:
sad sam jos jednom procito tvoj post, ak mislis termometar za mjerenje okolne temperature- to je ne moguce, samo za mjerenje temperature moba
-
aha , ok , hvala na informavijama..
-
Koliko znam samo nokie serije 5 (52, 55) i motorola MPX200 imaju tu opciju.. I samsung N100 sa tajnim kodom..