znaci imam se p910i na njemu je:Symbian OS v7.0, UIQ v2.1 UI softver
dal mu ja mogu stavit noviji softver unutra? npr. v9.0?
Printable View
znaci imam se p910i na njemu je:Symbian OS v7.0, UIQ v2.1 UI softver
dal mu ja mogu stavit noviji softver unutra? npr. v9.0?
Nazalost ne... Bar koliko sam ja upucen...
A vjerojatno bi mu bio preslab procesor i imao bi premalo ram-a, da to neko i napravi...
a slabiji.. npr v8.0?
Kazem koliko ja znam nemozes...
Ali i da upgradeas na symbian 8 nebi nista dobio...
hvala njube
Neznam da li si to mislio pogrdno obracajuci mi se sa "njube", moj je nik n00b. :hm: Pretpostavljam da nisi nista lose mislio...
Sto se Symbiana tice symbian 8.0 nema gotovo nikakvih razlika u usporedbi sa Symbianom 7.x (Link). Mozda postoji neki nacin da stavis drugu verziju symbiana, ali neznam da li bi ti to ista znacilo... Nebi vidio nikakve razlike. Symbian 9.x radi nesto drukcije i pretpostavljam da ga uopce nemozes staviti na P910, zato sto ima drukciji nacin komunikacije izmedju hardwarea i softwarea.
Sto se tice UIQ-a, a pretpostavljam da to tebe vise zanima. Na p910 je UIQ2, a na P990 UIQ3, P1 UIQ3.1. Koliko sam ja upucen nemozes staviti UIQ3 na P910 zato sto je symbian 7 (Link). A da i mozes, nekim cudom, vjerojatno bi puno previse stekao, posto je i P990 imao problema sa RAM memorijom. Sto je u P1 rjeseno sa poduplavanjem RAM-a.
Procesori i RAM memorija:
P910 ima 32 MB RAM-a, procesor mu je ARM9 na 156 MHz
P990 ima 64 MB RAM-a, procesor mu je ARM9 na 208 MHz
P1 Ima 128 MB RAM-a, procesor mu je ARM9 na 208 MHz
A sto da ti kazem, nadji grupu programera i ko zna koga jos koji ce biti toliko ludi da stave symbian 9.x na p910 i onda preprogramiraju UIQ3 tako da radi sa 32 mb RAM-a (sto ovima iz UIQ Technology-a nije islo za rukom par godina sa P990 i 64 MB RAM-a)
Mozda je moguce... Svasta su ljudi radili... Ako mogu staviti doom like igru sa prilicno dobrom grafikom i muzikom u manje od 100 KB onda mogu i UIQ3 na P910... :D
NWM... mozda nadjes nacin, a ako nadjes javi nam... SRETNO!
hvala n00be, nisam nista mislio lose u prijasnjem postu :respect:
NP. :respect: