Dakle imam ponudu mijenjati N80IE za 9500 komunikator
oba imaju wi-fi što mi je dosta važno..
neznam ni koliko se okvirno kreću cijene 9500...
praktički znam sve o N80,o komunikatoru znam dosta manje,pa me zanimaju savjeti i prednosti/mane na 9500
Printable View
Dakle imam ponudu mijenjati N80IE za 9500 komunikator
oba imaju wi-fi što mi je dosta važno..
neznam ni koliko se okvirno kreću cijene 9500...
praktički znam sve o N80,o komunikatoru znam dosta manje,pa me zanimaju savjeti i prednosti/mane na 9500
Prvo razmisli dali ti treba telefon dimenzija kao 9500 jer je ogroman...na 9500 je ugodnije surfanje,ima qwerty tipokvnicu,jacu bateriju..poslovne mogucnosti su mu vece nego kod n80 iako n80 ima noviji symbian...ja osobno nebih mjenjao jer 9500 je zaista pre velik...
nebi mjenjao ni pod razno... n80 bi jedino mjenjao za E90 sto se tice komunikator ai n95 8gb,, sve ispod toga je prelazak na dosta losiji mobitel.
Slazem se s ovim.
Mislim da se ovaj ne moze usporedjivati sa N80. Rijec je o modelu iz 2004.
Stari Symbian, slaba kamera, slab dizajn, manje memorije...
Mislim da ti se ne isplati mijenjati N80 za takav model.
N80 je strasan telefon, mada je relativno starijeg datuma jos uvijek je u samom vrhu sto se tice kvalitete.
Malo koji telefon ima tako dobar display i kameru , WiFi, Bluetooth , Infrared, Symbian, 3G ,EDGE....
Jedino je izrada malo slabija, ali telefon je, kao sto vjerojatno i sam znas, pravi stroj.
Uz sve navedene argumente protiv 9500, evo još jednog:
Nokia 9500 radi na platformi S80 koja je, iako dobra za surfanje i office, dosta zastarjela. Uostalom, više se čak i ne proizvode komunikatori bazirani na toj platformi, već se sve podređuje puno zahvalnijoj i popularnijoj platformi S60 (dokaz: Nokia E90), a o razvoju softvera da ne govorimo - S60 je tu u veeelikoj prednosti tako i moja preporuka glasi: Ne mijenjaj N80 za 9500!
Kako sam koristio oba dva, i poznavajuci svoje potrebe i odsevljenost 9500 modelom, ja bi definitivno to napravio jer uz "prednosti" n80 koje su fotic i kompaktni dizajn, drugih posebniih stvari i nema. Na 9500 mi je baterija trajala i do tjedan dana, surfanje te pisanje mailova/poruka je zbilja izvrsno, a kameru ne koristim pa mi nije ni bitna.
A nezaboravimo i poznat fijasko za n80 slideom, dok je 9500 puno cvrsce napravljena!
Da, imaš pravo - 9500 je stvarno puno izdržljiviji telefon (i u smislu trajanja baterije i u smislu konstrukcije samog uređaja).. E sad, ovisi što je čovjeku bitno - izdržljivost, qwerty tipkovnica, surfanje i office (Symbian S80) ili kompaktnost i veća kompatibilnost s masu programčića (Symbian S60)...
Tocno, sve si napisao :) hehe :)
Kazem, osobno 9500 mi je puno mocniji uredjaj, i ponekad mi je zao sto sam ga prodao, tipkovnica je predobra. A i nadje se tu i tamo neki korisni programcic, koristio sam s njima 1gb karticu i bila je cisto dovoljna. Kao mp3 player je takodjer bio jako dobar. Nedostajao mi je samo ugradjeni radio prijemnik.
Fotic je isto cisto ok za VGA rezoluciju.
Sve u svemu izmedju N80 i 9500, ponavljam, odlucio bi se za 9500, mislim da mu se i cjene krecu oko 1200-1500 kn.
Stvar je u tome da comunicator serija Nokije je oduvjek bila flagship cjele tvrtke, hocu reci da nisu bili podlozni godisnjim promjenama, 9500 je sve do ove godine (koliko mi je poznato) bio najveci njihov model, samo su ubacili 9300 bez kamere i to modele sa i bez wi-fia.
Stoga za razliku od N80 za koji znamo koliko je imao problema sa slideom, pa guljenje itd.. model koji je vec dobio svoje nasljednike, 9500 je ipak u ocima Nokie ozbiljniji a time i kvalitetniji uredjaj.