[KU990] review,pitanja vezana za mobitel
O tehničkim karakteristikama neću puno pisati jer ih je lako naći pa ako nekome treba neka se snadje.
Krenimo od izrade.Mob je napravljen fenomenalno!Čim ga uzmeš u ruku osjetiš da je kvalitetno napravljen i da su si dali truda.Na mobitelu ništa ne škripi i ne lupka tako da zaslužuje čistu 10.Ima dosta metalnih dijelova, uključujući stražnji poklopac, tako da je malo teži, ali zbog toga odlično leži u ruci.Za razliku od pero-lake Prade.
Rad sa touchscreenom je po meni puno bolje riješen nego na, recimo Pradi.
Prada ima ekran koji radi na principu kapaciteta.Što znači da reagira isključivo na prste, ali prednost je ta što je dovoljno da samo lagano dotaknete tipku i ona odreagira.
KU990 ima ekran koji ustvari radi na pritisak.Kada dotaknete tipku potrebno je malo pritisnuti.Prednosti su što je pisanje poruka puno brže i što možete koristiti onu olovku (stylus) kojoj se ne mogu sjetiti stručnog imena, a koja dolazi uz mob.Velika prednost je i što kada stisnete tipku mob lagano zavibrira.Može se birati izmedju par tipova zvuka i jačine zvuka, te par nacina i snaga vibracija.
Pisanje poruka možete napraviti na 3 načina.Klasičnom mobitel tipkovnicom, qwerty tipkovnicom i prepoznavanje rukopisa.Pisanje sa tipkovnicama radi savršeno, a posebno mi se svidja qwerty.
Prepoznavanje rukopisa je malo zeznuto.Presporo je i moraš dosta jako pritisnuti stylus, a strah me da će nakom par poruka onda ostati crte po ekranu.
5Mpix fotoaparat odlično radi svoj posao.Ima stabilizaciju slike koja malo pomogne tako da slike ispadaju jako dobro.
Kamera sa 120fps je ludnica.Stvar je u tome, što kada gledate snimljeni video možete ga usporiti i gledati 2x, 4x i 8x sporije.
Jedna stvar na koju se baš nisam navikao je nedostatak one 2 tipke za gore-dolje.Ovdje je to riješeno sa jog wheelom koji se nalazi oko leće kamere.Uz pomoć njega se možete kretati gore-dolje kroz menie i zumirati kameru.Opruga koja vraća wheel je malo prejaka pa je nezgodno za zakretanje.Dobro zamišljeno, ali nekako mi ne odgovara. Možda sa vremenom ...
Memorija telefona je 100MB.Sa 1GB microSD karticom radi bez problema, a oni tvrde da prima do 2GB.
Sa trajanjem baterije sam jako zadovoljan!Trajala je više od 2 dana iako sam čitavo vrijeme čačkao po njemu i namještao sve i svašta.
Sve u svemu mobitel mi je genijalan!Odličan dizajn, vrlo dobre multimedijalne mogućnosti i kvalitetna izrada.
Ako netko ima kakva pitanja, izvolite.
pitanje za Riddicka ili koga drugoga
ima li Viewty menu na hrvatskom i da li se može ugraditi?