Jedan kolega forumas je postao ovat telefon i sliku u usporedbi modela kao prijedlog,pa da ga tam nebi komentirali otvaram ovu temu pa cemo ovdje komentirat ovu masinu,iako mi jako vuce na n70:hrv:
Printable View
mislim da je ovome mjesto ipak u podforumu Rucna racunala&PDA,ali dobro,steta je sto ovo čudo necemo vidjeti i kod nas.:angry:
A cuj vise ni sam neznam di sta spada pa sam se odlucio za ostale proizvodace jer vec vidim da je bila jedna teme o asus telefonu ovdje,a mod neg prebaci onda...
Specifikacije su odlične osim RAM-a i rezolucije ekrana. Da je veće mob bi bio baš po mom ukusu. No, pitam se da li na ovom forumu postoji itko tko bi znao gdje kupiti Asus ručna računala u Hrvatskoj osim M-SAN-a koji ih je prije imao (P 535)??
postoji... mikronis.
cijena dotičnog uređaja je 3965 kn, što smatram da je poštena cijena...
Da li možda ima netko ovaj uređaj tu na forumu da kaže par riječi o njemu?
nije loše a pogotov za taj novac,šteta što nije veča navigacijska tipka (ova gore dole ljevo desno) za nas koji imaju cevape i steta što je ekran 65k,ali sve u svemu nije loše,sviđa mi se 3 mpx i gps ugrađen i procesor od 520 mhz
Koristim p750 tri tjedna. Prije sam koristio htc tytn( 1 godinu)
Uredaj ima vga ekran , iako sluzbeno podrzava samo qvga rezoluciju i dolazi s instaliranim qvga romom. Vga rezolucija se moze aktivirati promjenom roma.
Prijem gsm signala je malo bolji nego na tytn-u, dok je wifi prijem otprilike jednak.
Baterija traje oko jedan dan. ( Isto kao tytn)
Uredaj je dosta lagan, tipke su odlicne, blago gumirane kao i cijeli uredaj. Tipkovnica mi je puno ugodnija za koristenje od tytan-ove. Joystick je izdignut iznad ostalih tipki i gumiran na vrhu tako tako da deblji prsti nisu problem za koristenje.
Cpu radi na 520 mhz. Postize dosta bolje rezultate od Qualcomma.
http://youtube.com/watch?v=1T4UY-8kG_w
N.F. - Baš mi je drago što si se javio. Par riječi od korisnika vrijedi jako puno.
Čitao sam na netu o tome da je vga, no s obzirom da postoje programi koji podižu rezoluciju sa qvga na vga, bio sam malo sumnjičav prema tome... Znači uređaj ima pravi VGA ekran? Kolika je razlika to u odnosu na Tytn-ov qvga ekran?
U odnosu na tytn, kakva je kvaliteta izrade? Da li što škripi?
Opća ocjena uređaja i vaše zadovoljstvo istim od 1 do 10?
E da, još jedno pitanje. S obzirom da uređaj ima 64mb rama, dok svi jači konkurenti imaju 128mb, da li se taj nedostatak osjeti u radu?
Kvaliteta izrade je super. Nista ne skripi, kvaliteta izrade je bolja od tytna( na tytnu su prestale raditi neke tipke na tipkovnici i imao sam screen alignment problem, kotacic nije bio ok...). Pravi vga ekran. Izgleda odlicno. Pozadinsko osvjetljenje je puno jace, pa je i ekran citljiviji na suncu.
Jedina mana je 64 mb rama. U qvga modu nema nikakvih problema, ali Vga romovi koje radi sorg su wm6.1 i imaju mem leak. U normalnom radu imam oko 17-19 mb slobodno (koristim memmaid). Ako se pripazi, nema out of mem greski (osim kod ucitavanja velikih web stranica, ili velikih slika). Na tytnu sam koristio shamanixov ultimate rom i bio je puno optimiziraniji. I u vga modu je puno brzi uredjaj od tytna, a u qvga modu usporedba nema smisla. Razlika se najvise vidi kod iscrtavanja karte kod navigacije, rotacije ekrana, videa opcenito. Ulazi u win direktorij u mem gotovo trenutno....
Vjerujem da ce se to s vremenom popraviti. Inace sluzbeno je objavljeno da ce u 7 ili 8 mj. izaci originalni wm6.1 rom
Ima dosta cooked romova
http://209.85.135.104/translate_c?hl...149baccdb87e41
ima i na xda-dev
Jako sam zadovoljan uredajem. Ocjena 9
odlično...
ma ja tražim već neko vrijeme uređaj za sebe u tom rangu... problem je što sam očito prezahtjevan i svakom nalazim neku manu :tomato:
u igri je hp ipaq 614c - problem veličina i siromašna oprema isporučena s njim a trenutna nemogućnost nabavke org. dodatne, qvga ekran ali veće (2,8'') dijagonale
i-mate ultimate 8150 - nema gps što je dosta velik minus te slabija kamera od 2mp što nije presudno
i napokon asus p750 - manjak rama i zastarjeli USB 1.1
također, cijene su dosta različite hp 3550 (plus 200-300kn za torbicu), asus 3965, i-mate 4498 (plus 500kn za eksterni gps)...
S druge strane, zadovoljan sam trenutnim mobitelom i nije mi sila kupiti drugi još više zbog toga što i nije baš na cijeni taj model (bez razloga)...
također, dosta zanimljiva mi je i sony-ericsson xperia x1, no ona još nije dobavljiva...
Ako ti se slučajno ipak žuri, od navedenih modela čini mi se najboljom kupnjom HP 614c (i uz 300kn za kožni etui, još uvijek manje od P750). I, prema mojem subjektivnom mišljenju, all-in-all najbolji od 3 navedena modela prema omjeru uloženo/dobiveno.
ha... prva stvar, ne znam da li si uspio nabaviti kožni etui, no prema mojim saznanjima, u RH ga još nema :(
drugo, uz asus ide i auto kit što mi se čini nadasve praktičnim...
i treće, neslužbena podrška za VGA rezoluciju ekrana...
ali kao što sam gore naveo, smatram da uređaju fali još 64 rama, dok usb 1.1 bi nekako i prebolio :)
Kao sto sam vec napisao u svakodnevnom radu se manjak rama uopce ne osjeti.
Tko hoce moze napraviti upgrade na 128. Treba nabaviti 2x64mb HYB25L512160AC-7.5 cipa, naci nekog tko ce to ugraditi i staviti modificirani rom koji je vec napravljen. Cipovi kostaju oko 150 kn (rusija). Nasao sam ducan u sloveniji i tipa u beogradu koji su radili takav upgrade na universal-u. Za hr nemam informacija.
... kožni etui stiže u Recro, kažu za deset dana... :)
... ma nabavit ću ja taj etui ne bio ja Bluey :))
A za ram nekako baš i ne vjerujem da se pri svakodnevnom radu ne primjeti razlika - moguće jer su procesori istoga takta ... (meni osobno više rama na samom uređaju uvijek predstavlja (po)veliku prednost pred sličnim modelima sa manje mem.). :)
... možda ti ipak više odgovara p750 - vidi post
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?p=768343#post768343
... kažem ja svakom njegovo ... :)
a pros pos kožnog etuija - etui od hw6915 (kojeg fala bogu ima za nabaviti u Zagrebu) također može proć ... dok ne stigne bolji, baš skrojen za 614c
... eto čisto da znaš ... i etui je nabavljiv :)
nebi htio biti partibrejker ali ako netko u recru kaze 10 dana to se obicno odnosi na RADNIH dana i nije deset nego 15...ugl imao sam 4 iskustava sa doticnim servisom pa sam navikao...ali swto je je kad nesto crkne odmah promjene...ne popravljaju taj dio
... ma kakav partibrejker ... sve mi je jasno ... ako bude i za 15 radnih dana, viva la Recro :) ipak smo mi (č. Hrvatska), prema Francuzima, mala zemljica između Slavonije i Dalmacije !!!??!!
... provjerit ću 20.05. - valjda će dokapat koji FA919AA etui i u Recro, a onda i u neki shop (Vemil, Mikronis, i sl.)
mali offtopic...za sve vas koji trazite etui...zaje*ite tih 300 kuna i evo vam prave stvari
http://search.ebay.com/search/search...=32%26fsoo%3D2
ugl mozete birati na koju ce se stranu otvarati...koza!
meni osobno super izgledaju sve navedene na linku
EDIT:
koža a ne koza
gle, poznati su mi ovakvi etui-ji, al, iz osobnog iskustva slijedi:
- HP ima stvarno kvalitetne i osmišljene etuije (prilagođene svakom modelu smišljeno)
- etui sa svih strana zatvara i čuva device (što na ovom linku nije slučaj)
- FA919AA model ima rupu za slušalice točno na mjestu na kojem 614ica ima utor za slušalice :) skrojeno po mjeri... perfetto
Ne tvrdim da nema drugih jednako kvalitetnih ako ne i boljih, i opcijama bogatijih, etuija, al iz iskustva su mi osobno HP etuiji nekako najbolji za HP device. Svi 3rd party proizvodi, ipak su upravo to, proizvodi treće strane (pa hoćeš nećeš moraš imati više kompromisa nego single-party proizvod)
... ne dam se ja od FA919AA :) :)
Bluey i ostali
Mozete li testirati svoje uredjaje ovim programima pa da usporedimo rezultate.
http://www.virtualspaghetti.com/file...k2007Setup.exe
Moze i spb benchmark
http://www.spbsoftwarehouse.com/down...k1.6_setup.zip
a cujes...hp-ova je po mjeri ali jojje zato i cijena po mjeri...samo kazem da ima jeftinijih alternativa(5 komada ^^)
Kao što sam već napisao, postao sam ponosni vlasnik I-mate Ultimate 8150...
Instalirao sam VSBenchmark i score glasi ovako:
Test 1 - 2219
Test 2 - 1157
Test 3 - 5356
Test 4 - 0910
Test 5 - 3247
Final - 2577
Rezultati htc tytn:
Rom Shamanix ultimate
Test1 Graphics: 1344
Test2 Others: 0757
Test3 JPEG: 1947
Test4 Games: 1129
Test5 Sound: 2594
Final score: 1554
Asus p750:
Rom Sorg 0.17z ---orig. rom
Test1 Graphics:2835---2211
Test2 Others: 2769---2574
Test3 JPEG: 4485 ---3818
Test4 Games: 1489---1858
Test5 Sound: 0685---0294
Final score: 2452---2151
Orig thread na xda-dev (reziltati HTC tytnII)
http://forum.xda-developers.com/show...366639&page=19
je moze neko opalit na HP 614c ovaj BM
btw jeli se meni cini ili je TyTN II neznatno bolji od jedinice...WTF????
- program instaliran na microSD
- uređaj priključen na comp, activesync aktivan (connected, nije trajao sync)
i rezultati su:
Vsbenchmark 2007 Score - 1411
CPU score - 1665
File system score - 1333
Jpeg score - 2382
Game score - 1308
Sound score - 0729
Write 1 MB file (KB/sec) - 2010 ms
Read 1 MB file (MB/sec) - 278 ms
Write 8 KB x 128 files (KB/sec) - 1601 ms
Read 8 KB x 128 files (MB/sec) - 316 ms
Fill Rate Buffer To Screen (Fps) - 266 fps
Fill Rate Buffer only (Fps) - 1477 fps
... prema ovom "benchmarku", i ovom konkretnom benchmark-run-u, 614ica zaostaje čak i za TyTn prve generacije, eh