Zanima me jel službene mobitele koristite samo za sluzbene pozive ili se dogodi i da prek njih obavljate dosta privatnih poziva, saljete privatne poruke itd...
Printable View
Zanima me jel službene mobitele koristite samo za sluzbene pozive ili se dogodi i da prek njih obavljate dosta privatnih poziva, saljete privatne poruke itd...
Neam sluzbeni mob:notooth:
evo ja san za mater odgovorio :D
onda tvoj odgovor spada pod nikada :-)
imam jedan koji koristim samo za >plavi oglasnik< .... to moze proc ko sluzbeni mob ? :D
anyway ..... to mi je samo za oglasnik ....
kako mi je službeni mob vječito u rukama, ponekad mi se jednostavno ne da vaditi privatni pa onda nazovem sa službenog. ali ne pretjerujem
Nikada, prije ću iskoristiti privatni za službene svrhe nego obrnuto. Kad mi zazvoni mobitel volim znati da li se radi o privatnom ili službenom pozivu,
Evo ovak ja nemam sluzbeni mob ali uzet cu od starog primjer,stari radi u firmi u kojoj je zaposleno 400 ljudi od prilike i svi su povezani nekom vipovom tarifom,izmedu sebe pricaju đaba a poruke su besplatne prema svima pa onda to on dobrano iskoristi za poruke a i ja posaljem mjesecno 200 poruka s njgovog broja....
ja i buraz smo na tatinom službenom znali i napraviti po 6k kuna u privatne svrhe...:D
imamm dva broja. jedan mi je privatni i taj mi služi da ja zovem i da mene zovu samo onaj naj naj uži dio frendova i frendica za koje znam da me neće tražiti neke gluposti nedjeljom u ponoć a drugi broj imaju svi (i oni koji ga ne bi trebali imat) pa taj gasim vikendom i poslije 18:00 kad se odmaram...
sobzirom da oba ja plačam stavio sam nikada u anketi jer nikad sa svog privatnog broja ne zovem nikog tko ga nezna da se ne bi i taj broj raširio kod svakog. znači pazim sa kojeg koga zovem.
Imam sluzbeni mobitel i koristim ga za sve, nemamo definirano niti regulirano kako da koristimo sluzbeni mobitel, tj. mogu ga koristiti i za osobne potrebe i za posao.
fora je to, i stari i stara mi imaju sluzbene mobitele...pa em dobivaju besplatno mobitele em ih koriste u privatne svrhe...stari samo taj broj koristi, a stara ima i svoj broj u slucaju da ne zeli poslovne pozive pa nosa taj mob, ali kad treba trosit pare zasto svoje kad mozes od firme... sve ovisi dal firma tolerira to ili je manja pa je bed za trosak, inace naravno da bi svi trosili od firme ako mogu, ne vidim zasto ne iskoristavat kad mozes,ovo pitanje ovisi o tome kolko to firma tolerira...
ja nisam ni pretplata al uzimam preko poruke bonove s racuna, eto da neko i kucni buđet trosi
stari mi ima preplatu od INE i troši u privatne svrhe naravno,a naravno i ja isto.:respect:
sad za sve one koji su odgovorili da koriste mob i u privatne svrhe idem pisat mejlove direktorima firma :)
@joker - ima nekih direktora koji to daju kao oblik beneficije svojim djelatnicima, kad pogledaš, djelatniku dobro jer nema troškova telefona, vlasniku dobro jer zaposlenik efektivno ima veću plaću a troškovi su umanjeni za poreze jer idu u trošak poslovanja, ali i davanja na plaću koju bi inače zaposlenik očekivao veću da nema takav benefit....
Imam i ja službeni. Koristim ga ponekad privatno, a privatni vrlo rijetko za službeno. Nisam htio službeni, no takav je opis posla da ga moram imati. 99% razgovora s njega su unutar VPNa, tako da su besplatni, a ako je ukupni trošak do nekih 400-500 kn nitko ništa ne pita. Ako preraste, moramo napismeno reći zašto je RN tako velik (ne za svaki poziv opravdavat, nego općenito). Al to mi se nije desilo još :)
Koristim do limita. I da ne koristim, tarifu opet treba platiti....
Nikada...jer nemam službeni mobitel......:crazy:
yup, zato postoji granica - do X novaca smiješ imat iznos računa, ako prebaciš - platiš razliku. works for me... uopće nije bitno što je od toga privano a što poslovno (barem ne do trenutka kad poslovno troši više od predviđenog iznosa zbog takvog opisa posla, ali to je već priča o možda 1% ljudi koji su na 'pozicijama' i s razlogom troše poslovno na telefon ogromne količine novca)
Naravno, privatni više manje ni ne koristim jer nitko niti nezna broj, ja to zovem ovako, mob za curu, mob za ljubavnice :D
Imam službeni mobitel sa kojeg mogu zvat samo unutar VPNa(mrzim taj mobitel) tako da često koristim privatni u službene svrhe.