ISKON raspad kompletnog telekomunikacijskog sustava!
Cijenjeni forumaši, osobno sam nažalost svjedok i to na svojoj koži potpunom potopu raspoloživih kapaciteta ISKON mreže a unutar duo usluge.
Početkom trenutne akcije Obitelj i Surf smo svjedoci totalnog kraha ISKON usluge duo i isti se manifestira padovima brzine neta, nemogučnošću uspostave poziva i enormnim pogoršanjem traceroute rezultata na bilo koje destinacije na webu.
Situacija je svakim danom sve gora i gora a najgore je u večernjim i podnevnim satima kada se najviše ljudi kači na net.
SZK Iskona naravno sve odbija i opravdava se nekvalitetom parica i sličnim glupostima te izjava stila da se to kao dešava samo vama i kako to mora da nije istina isl.
Uz malo truda i obilato korištenje poznanstava i veza sam saznao da je situacija sa kapacitetima i linkovima kritična, ako ne i gore te da je trenutno u tijeku akcija da se što je moguče više ljudi isključi iz mreže i to na taj način da se svima nudi kao sporazumni odlaz iz ISKON mreže bez naknade po ugovoru.
Trenutno sam osobno u traženju moguće alternative za telekom riješenje i mislim da će mi uskoro biti u OS dostupna Metronet meža i mislim daću lagano k njima, jer ovdje je svakim danom situacija sve gora i gora a uopće nije čak ni u planu povečanje kapaciteta!!!!!
Ljudi, sretno vam svima!!!!
Odgovor dragim forumašima!
Cijenjeni prijatelji!
Situacija je nažalost takova kakova je. Meni su isto mjenjali router i kučnu instalaciju mada za tim uopće nije bilo potrebe, neke postavke u routeru i slične gluposti.
Problem je u kapacitetima, kada su vršci opterečenja tada im cijeli sistem funkcionira po principu bestefort i počinje se smanjivati rspoloživi broadband.
Nas krajnje korisnike ne bi trebalo zanimati njihovo opravdanje kako su kapaciteti dovoljni ali kao ne smiju se svi nakačiti jer onda kao imaju problema!
Njihova jedina ugovorna obveza je da povečavaju kapacitete sa brojem korisnika i kraj!