-
Eksterni disk - problem!
Imam problem sa vanjskim diskom. Naime, pocne svako tolko stekat, malo se zbrejka, pa kad ga ukljucujem u racunalo ga jedva prepozna, zvuk se cuje kao da se muci, ...
Formatirao sam ga, al' opet isto.
Mislim da je problem u BAD SECTOR-ima, al' ne znam kako i s kojim programom da to sredim.
Skinuo sam HD Regenerator, al sa njegovog Boot cd on trazi BAD SECTOR-e na mojem unutarnjem disku.
Ima li netko kakvo rijesenje? :comp:
-
Kako se taj hdd spaja na komp? Ak je preko usb-a onda ti ga regenerator nece nac. Dos ne podrzava usb. Nisam nikad imao priliku cackati te externe diskove,ali ako ga mozes spojit preko interfacea kao sto je na tvom unutarnjem disku,onda ce ti ga generator nac,i kad udes u njega,ponudit ce ti da izaberes koji disk da proceslja...
-
Je, imas pravo. Izvadio sam HD iz kucista, spojio ga na komp kao MASTER i pokrenuo program iz DOS-a. Nasao je 2 BAD SECTORA i popravio ga.
Mislim da je disk u redu, cak sam instalirao windowse na njega i sve uredno radi.
Medutim kada ga vratim u kuciste, opet po starome...
Izgleda da je do napajanja u kucistu. Kupujem danas drugo kuciste pa javim sto je bilo. ;)
-
Da, imao sam pravo. Napajanje od kucista je riknulo. Sad sve radi ko' novo! Hvala na pomoci!
Pozdrav!
:tclosed: