Evo ovak...
Kak to radi,mislim kako ga osposobiti za rad?
Tnx...
Printable View
Evo ovak...
Kak to radi,mislim kako ga osposobiti za rad?
Tnx...
P1 će ti raditi kao GPS uređaj samo ako pri tome ako ga kombiniraš sa GPS prijamnikom i GPS aplikacijom koju trebaš biti instalirati u sam telefon. Koliko sam ja informirana (a jesam;D ), ta se aplikacija zove "Wayfinder Navigator" i u kombinaciji sa GPS prijamniko košta oko 70€. Karta Europe ti košta još nekih 50€ a u njoj nema Hrvatske.:crazy:
Dakle cijela priča oko P1 kao GPS uređaja je čista šljuka!:crazy:
Zaboravi.;D
Dobio sam wayfinder s telefonom pa sad ono...Glupo je što se ne može koristit...A mislim i da su dali karte jer imam kod neki koji moram sastrugat i unjet na njihovoj stranici jer imam cijeli wayfinder paket(nisam siguran 100%).
Sam me zanima onda jel on radi preko neta ili kako?
kako nema hrvatske kad meni uredno nadje sve adrese u splitu...
Jel mi hoće itko reč kako da osposobim taj wayfinder ili ću morat sam krenut u to?
Niti imam P1, niti koristim GPS, ali ja mislim da ti Wayfinder i nije klasicni GPS nego da za njegov rad trebas imati pokrivenost signalom operatera a ne samo GPS signal. A znajuci kako operateri funkcioniraju to vjerojatno kosta. Pa prvo provjeri koliko te to kosta jer je lako moguce da bi te taj Wayfinder kojeg si dobio na kraju mogao skupo kostati.
sorry ekipa zaboravio sam na ovaj thread
dakle ovako, za upotrebu wayfindera treba imat nekakvu konekciju na net a to je uglavnom gprs jer program na taj nacin skida karte koje su u datom trenutku potrebne, isprobao sam ga jednom i sve je adrese nasao ali mi se nikako ne svidja to konektiranje na net koji je skup ko vrag tako da cu nac neki drugi program za gps.
Kaj se nemogu te karte spremiti u memoriju telefona? Da se netrebaju skidati svaki put kad se program pokrene.
koliko sam uspio shvatit ne moze.. kazem da se nisam toliko puno posvetio tome
taj nacin je u jednu ruku izvrstan jer uvijek imas nove i tocne karte bez obzira gdje se nalazio ali zato i kosta..
Karte skida preko GPRS-a. Imam taj mob, ali sam maknuto Wayginder i ugradio TomTom6 (kupi vanjsku memoriju od 2 GB) i ugradi karte. TomTom ti neće skidati karte s neta kao Wayfinder, nego ih ugradjujes na karticu (kao i sam program). Hrvatska je u karti Eastern Europe zastupljena s oko 46%.
može li neko staviti slike od p1i s gps prijemnikom
hvala
Imaš na Youbito-u filmić o P1 kako radi u autu.
a koji gps modul najbolje radi na njemu?
pa onaj koji dobijes sa njim u kutiji :)
ja ga nisam dobio moj je kupljen u njemackoj..
gdje na P1da nadem GPS-wayfinder.
neznam kako da nadem uredaj
pomoc
instaliraj si aplikaciju tomtom cuo sam da je bolja...
gdje da nadem tom tom za P1?
i odgovarajuce karte
dragi ljudi.
u paketu koji ste kupili (p1i +wayfinder) nalazi se samo karta RH.
za sve ostalo morate se registrirati na www.wayfinder.com i kupiti karte.katre za cijelu europu i sjevernu afriku koštaju 87€ i doživotne su.znači mogu se prebacivati iz telefona u telefon a ne samo koristiti uz p1i.
ja sam prodao p1 i zadržao si gps antenu.karte sam prebacio u novi telefon.
netko je pitao kako to radi?
wf ima dvije verzije programa.wf6 i wf7.ovisno o modelu telefona program vas vodi na wf6 ili wf7.kompatibilmost telefona možete naći na njihovim stranicama.
wf6 radi preko wap-a što znači da uz gps signal dobivate sliku puta internetom.za pre paid korisnike usluga je to pre skupo dok za pretplatnike uz opciju web'n'walk je prihvatljivo.(t-com mudi uslugu 1gb za 100 kn/mj.jedna ruta downloda cca 10 kb podataka pa izračunajte.)
wf7 radi tako da mape downloadate u računalo,pa iz računala sinhronizirate u telefon tako da koristite samo gps signal iz gps antene.za wf7 najbolju kupiti memorijsku karticu od 2gb i karte spremiti na nju.
isprobao sam obje verzije programa i jako sam zadovoljan.wf7 ima čak bolje označene ceste nego garmin.oba programa imaju jako dobre oznake restorana ,benzinskih crpki,ljekarni,ambulanti....
nadam se da sam vam pomogao.
pozdrav1
Meni WF7 oće da koristi GPRS DE STAVI LINK NA NJEGOV MAPLOADER