Sony Ericsson K850 ili Nokia n81
Ovako, dilema je za mene iznimno zamršena.
Prva opcija je bila da kupim mobitel koji će do Božića biti jeftiniji, no jako sam nestrpljiv i želio bi već sada, hladne glave, znati koji mobitel ću sasvim sigurno uzeti od ova dva.
N81- PREDNOSTI:
- vrhunski zaslon
- izvrsne igrice
- zanimljiva navigacija i udobna tipkovnica
- vrhunska kvaliteta materijala
- 8 gb memorije (znači, planiram uzeti onu "jaču" verziju)
- vrhunska audio kvaliteta
- slider (već mi je dosadilo imati candybar mobitele pa bi promjena bila dobrodošla)
- wlan
- symbian
N81- MANE:
- tijelo je magnet za otiske (to mogu preboliti pa me ne smeta)
- katastrofalna kamera. Naime, sa svojim sadašnjim mobom sam uslikao oko 150 slika (da li je to malo ili puno, ne znam), pa me malo zabrinjava kvaliteta slika kod n81. Zasad mi mobitel služi i za posao zato što slikam auto i brojeve šasija (znači, slike trebaju biti oštre, ali tek do one mjere da se mogu razlikovati slovke i brojke), tako da je dobra kamera za mene must-have
K850- PREDNOSTI:
- veoma kompaktan s obzirom na ono što nudi
- autonomija baterije
- dobra kvaliteta materijala
- IZVRSNA KAMERA (čim više razmišljam, čini mi se da me samo kamera pali kod k850, dok n81 nudi sve ostalo :-/ )
- cool efekti (osvjetljenje tipkovnice, svjetlosni efekti za fotić itd.)
- niža cijena (bar mislim da je s obzirom na to da su symbiani kod nas bez obzira na opremljenost UVIJEK skuplji od dumb konkurencije)
K850- MANE:
- pravi magnet za otiske prstiju (e to me kod ovog mobitela jako smeta)
- slabašan zvučnik u usporedbi sa n81
- putovanje u zg (kupovanje futrole i memorijske kartice :-/ )
- manji ekran
- grafički siromašnije igrice (a igram igrice veoma često, češće nego slušanje mjuze)
- neudobnija tipkovnica
Nakon ovog opširnog monologa, recite mi koji mobitel bi bio za mene najbolji? :hrv: