Sta je od ovog dvoje bolje?
Printable View
Sta je od ovog dvoje bolje?
XP kad već pitaš - pošto za Linux treba puno vremena pa je onda on bolji... ;)
ovisno što radiš na računalu. svaki ima svojih prednosti i mana. ima utjecaja i država u kojoj živimo na to, cijenom koju platiš za oba. da su prilike drugačije, možda bi i taj odnos bio drugačiji
Sada imam Win Xp, a htio bih malo prekopati po Linuxu. Jel rade svi programi, igre itd... na Linuxu, kao i na Windows-u?
Ne. Ako želiš kompatibilnost nabavi Lindowse. Slični su Linuxu a kompatibilnost im je veća nego Linuxu.
Kaj me zahebavas za Lindows ili??
Ne. Sasvim ozbiljno. Nikad nisi čuo za njih?
Samo izgleda da su promjenili ime. www.lindows.com ili www.linspire.com
fakat nisam znao za te Lindowse!
...da kolju se nešto oko naziva...
Ali nisu ni oni 100% kompaktibilni (s druge strane nije ni XP sa svim programima za prethodne platforme)...
Moj premili rođak je svojevremeno mučkao s tim ali je odustao (previše živaca iziskuje stalno strahovanje hoće li nešto raditi ili neće te traženje alternativa)...
Naravno ovo preporučujem osobama s viškom vremena... ;)
vidi mislim da je bolje da uzmes xp jer u nasem kraju malo tko jos zna za linux i tako da ces naci malo programa i sve kaj ti treba za njega kod nas
Ma mislio sam da mi to bude zanimacija preko ljeta! Al mislim da cu ipak ostat pri Win Xp!
Ako zelis malo isprobati Linux mozes probati sa HRIDom,
http://hrid.linux.hr/
Snimis taj bootabilni cd i startas komp sa njim i imas gore cijeli OS...
To je nesto kao "demo linux"? Ili kompletan Linux?
Zanimljivo, samo sto ima 673.09mb, nabavit cu Linux od frenda. Svejedno, Joker, hvala na prijedlogu.
...i ako još kojim slučajem imaš USB stick za dodatne stvarčice - super kao da imaš svoj komp gdje god se pomoću CD-a našao (naravno poželjan je i komp u koji bi to uključio)... :)= Citat =:
Poslao: joker
Ako zelis malo isprobati Linux mozes probati sa HRIDom,
http://hrid.linux.hr/
Snimis taj bootabilni cd i startas komp sa njim i imas gore cijeli OS...
to je cijeli cd, nije demo... zato i toliko zauzima... ali ima u sebi puno uredskih aplikacija... playera... svega sto treba za neku osnovnu upotrebu a sucelje je dosta slicno windowsima...
nisam ni mislio da ces to sa neta skidati (osim ako imas negdje brzu vezu), nadji nekoga ko to ima... inace na INFO-u to obicno besplatno djele... (ili za 5 kuna ;)
da... i na hrvatskom je :-)
Ima neki Linux na jednom PCCHIP DVD-u.
Ako trebaš aplikacije, na Mrežinom CD-u je oko pola prostora posvećenog Linuxu.
a di je taj INFO= Citat =:
Poslao: joker
inace na INFO-u to obicno besplatno djele... (ili za 5 kuna ;)
Na Zagrebačkom velesajmu, ali sada ne traje.
imam neku krntiju od kompa pa bih htio isprobat linux na njemu, kolika treba biti minimalna konfiguracija
Ja mislim da nije neka određena. Prednost ti je na tom starom kompu ta što linux ubrzava komp u usperedbi sa windowsima tako da bi dobio na performansama.
ako namjeravas raditi samo u shellu .. ono kao u dosu onda ce naravno to sve brzo sljakati i na 486stici sa 32 mb rama... na tome mozes vrtiti i server neki... ali ako namjeravas vrtiti x windowse onda ce ti trebati dosta jaca masina... moje iskustvo sa x-ima i nije bas najbolje jer su se na istom kompu obavezno sporije vrtili nego win95
imam ja linux
mandrake 9.1 na 3 cd-a
I HRCO kako si zadovoljan linuxima? Jel su bolji od Win Xp? Jesi imao kakvih problema sa kompatibilnoscu?