u čemu je problem s mojim mobom da je počeo dosta sporije raditi. Npr. kod otvaranja slika ili kod ulaska u inbox u porukama. i općenito mi programe sporije pokreće. Dosta se primjeti.
Printable View
u čemu je problem s mojim mobom da je počeo dosta sporije raditi. Npr. kod otvaranja slika ili kod ulaska u inbox u porukama. i općenito mi programe sporije pokreće. Dosta se primjeti.
resertiraj ga i ako imaš novi softver onda odmah pogasi media player
a kako se resetira? nisam to nikada radio?
mislim upali i ugasi
i instaliraj ovaj program i reci koliko imaš rama free
http://rapidshare.com/files/64198667....05.regged.rar
nisam siguran je li riječ možda o master reset-u??
ako je, to možeš riješit ukucavanjem nekog koda u standby modu. neznam kak ide al ima to negdje na forumu
nema potrebe za hard reset a to ide ako se nevaram *#7370# ili tako nešto
hm.. znaš da je symbian malo sporiji ...
Možda ti je mob. pomalo nakrcan, što slika, muzika, programi i ostalo što ga usporava. I pogledaj dal ti možda u pozadini ne rade programi (stisni i drži tipku za ulazak u meni).
ne, narode, nije u tome stvar. meni se to isto dešavalo. ali, mislim da sam otkrio u čemu je stvar. štos je u Lifeblogu. ja redovno prebacujem poruke u taj program na comp. u Setinzima za Lifeblog, trebaš čekirati da ti izbriše poruke nakon što ih prebaciš na comp (slike ostavi, to vjerojatno želiš zadržati). ja sam mu odredio da briše sve osim fotki.
Meni je toliko sporo počeo raditi da je to bilo strašno.
Onda sam po ne znam koji put stavio softver preko Interneta (kažeš mu da ga ponovi usnimi čak i ako imaš najnoviju verziju). I onda nisam stavio backup file natrag, nego sam sve podesio ponovo, kao da sam tek kupio mobitel.
Svaki put sada kad prebacim poruke u Lifeblog na comp, on ih automatski izbriše iz mobitela, a mobitel radi kao nov.
Naravno, ako ne koristiš Lifeblog, trebalo bi ga deinstalirati. Garantiram ti da će ti to pomoći. pogledaj u setinzima, možda se može postići i da ništa ne usnimava, i bez deinstaliranja.
Ali, mislim da je BITNO, jer sam nekoliko varijanti isprobao, da usnimiš softver ponovo i ne radiš restore backup fajla.
ako netko ima dodatnih pitanja - pitajte.
Riješio sam problem. Sve sam podatke stavio na memorijsku karticu i napravio sam hard restart mobitela. sada radi kao kada sam ga kupio.
Hvala na savjetima
da, radit će ti kao kad si ga kupio, i meni je pomoglo ponovo stavljanje softvera, ali - samo privremeno.... nakon par dana se problem pojavio... riješio sam ga na spomenuti način.
Također - čini mi se da još jedan faktor usporava mobitel:
ako u imeniku koristite "Grupe", dakle klasificirate osobe u imeniku i razvrstavate ih u grupe radi lakšeg pronalaženja - to, bar se meni tako čini, usporava rad mobitela. i njih sam maknuo i nemam više problema...
Ej narode imam možda riješenje problema sa jednim programom !!
Meni radi sa praznom MC kao i punom slika, glazbe, programa & igara.
MobiStudio.MemoryUp.Mobile.RAM.Booster.v1.50
Code:
MemUp is a powerful Java virtual machine (JVM) management and RAM boosting tool specially designed for high-end smartphones. What MemUp exactly does is to take control of JVM for each symbian system, smartly analyze running J2ME programs (including hidden programs), automatically allocate and recover respective occupied RAM and boost system to its best performance.
For most smartphones, there are dozens of J2ME programming running in front-end or back-end, which takes lots of RAM from your smartphone. Many smartphone owners have also installed J2ME programs on their phones. MemUp can help you to automatically analyze and recover up to 50% RAM occupied by these programs. By using MemUp, to boost you smartphone is one click away!
A must have for high-end smartphone owners and J2ME program funs! Enjoy!
Features:
- Smart management of Java virtual machine (JVM)
- Startup boost/Automatic boost/Manually quick boost for your choice
- Real-time JVM RAM calculation
- Warning/Auto-recovering RAM at your preset threshold
- Intuitive interface and super easy-to-use for non-professional mobile users
- Advanced boosting features (force system to use large cache, prohibit kernel to disk swapping, auto-allocate critical threads, etc.) for professional mobile users
- Full support for Symbian S60 2nd & 3rd
Imaš kakav link ili nešto...? :respect:
za one malo lijenije evo ovdje download
MobiStudio.MemoryUp.Mobile.RAM.Booster.v1.50 download
ma nevjerujem ja da to nešto pomaže puno, to je java.. koristio sam prije, nije me nešto oduševilo..